Fotbal: Trupul neînsuflețit al lui Diego Maradona a fost depus la Palatul prezidențial din Buenos Aires

  • 26 Noiembrie 2020 08:53
Fotbal: Trupul neînsuflețit al lui Diego Maradona a fost depus la Palatul prezidențial din Buenos Aires

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Diego Armando Maradona, legenda fotbalului argentinian care a decedat miercuri, a fost depus la Casa Rosada, Palatul prezidențial din Buenos Aires, unde va avea loc priveghiul, conform imaginilor difuzate de posturile de televiziune TyC și ESPN, scrie Agerpres.

Sicriul a fost transportat într-o ambulanță, însoțită un important dispozitiv de securitate, potrivit AFP.

Sute de oameni se aliniau deja în fața palatului pentru a-și putea lua rămas bun de la campionul mondial din 1986, care a murit la vârsta de 60 ani, în urma unei crize cardiace.

 


Foto: (c) Martin Villar/REUTERS


Fanii lui Maradona îi vor putea aduce un ultim omagiu idolului lor joi, între orele locale 06:00 și 16:00 (9:00 - 19:00 GMT), potrivit unui comunicat dat publicității de Președinția argentiniană.

 

Foto: (c) Martin Villar/REUTERS

Fosta soție a lui Maradona, Claudia Villafane, și cele două fiice ale lor, Dalma și Gianinna, au sosit la Casa Rosada cu puțin înainte de miezul nopții.

În urma lor au venit președintele Federației Argentiniene de Fotbal (AFA), Claudio Tapia, precum și jucători activi și retrași, în special coechipieri ai lui Maradona care au luat parte la epopeea Cupei Mondiale din 1986, câștigată de naționala Albiceleste în Mexic. Toate aceste persoane și-au putut lua rămas bun de la legendarul fotbalist înainte de a se permite accesul publicului în palat.

Președintele Argentinei, Alberto Fernandez, a decretat trei zile de doliu național după moartea lui Maradona, idolul unei țări răvășite acum de durere.

Decesul lui Diego Maradona s-a produs miercuri la prânz, în urma unui atac de cord, la domiciliul său de la periferia nordică a capitalei Buenos Aires.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău