Fotbal | Tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor 2022-2023, pe 16 decembrie

  • 12 Octombrie 2021 14:10
Fotbal | Tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor 2022-2023, pe 16 decembrie

Componența grupelor celei de-a treia ediții a Ligii Națiunilor la fotbal, 2022/2023, la care Franța, deținătoarea titlului după victoria de duminică în fața Spaniei (2-1), își va apăra titlul, va fi stabilită la tragerea la sorți programată pe 16 decembrie la Montreux (Elveția), informează agenția EFE, citată de Agerpres.

România se afla, ca și la ediția a doua, în Liga B (al doilea eșalon valoric).

Meciurile din faza grupelor diferitelor ligi se vor disputa în trei ferestre internaționale, 2/8 și 8/14 iunie și 22/27 septembrie 2022. Semifinalele, la care vor accede câștigătoarele celor patru grupe din Liga A, vor avea loc pe 14/15 iunie 2023, iar finala și meciul pentru locul 3 pe 18 iunie, gazda turneul final urmând să fie stabilită ulterior.

Ligile A, B și C vor avea în total câte 16 echipe, care vor fi repartizate în patru grupe de patru, iar celelalte șapte echipe vor juca în Liga D, în două grupe, una de patru și alta de trei.

Ocupantele primelor locuri din Liga A vor juca finalele, iar câștigătoarele din celelalte ligi vor promova în eșaloanele superioare, în timp ce ultimele clasate din ligile A și B vor retrograda, iar echipele din liga C vor fi nevoite să joace play-out în martie 2024 pentru a evita retrogradarea în Liga D.

În acest moment, 51 din cele 55 de echipe își cunosc liga în care vor evolua la cea de-a treia ediție. Celelalte patru vor juca în Grupa C sau în D, conform rezultatelor din play-out, din martie anul viitor, în care Kazahstan va întâlni Rep. Moldova și Cipru va juca împotriva Estoniei.

Franța, Spania, Italia și Belgia vor fi capi de serie în Liga A, care va include, de asemenea, Portugalia, Olanda, Danemarca, Germania, Anglia, Polonia, Elveția, Croația și promovatele Țara Galilor, Austria, Cehia și Ungaria.

În Liga B, vor evolua Ucraina, Suedia, Bosnia-Herțegovina, Islanda (retrogradate din Liga A), Finlanda, Norvegia, Scoția, Rusia, Israel, România, Serbia, Irlanda, Slovenia, Muntenegru, Albania și Armenia, ultimele patru promovate din Liga C .

În Liga C vor figura Turcia, Slovacia, Bulgaria și Irlanda de Nord (retrogradate din Liga B), Grecia, Belarus, Luxemburg, Macedonia de Nord, Lituania, Georgia, Azerbaidjan, Kosovo și câștigătoarele play-out-ului, precum și promovatele Gibraltar și Insulele Feroe.

În D se vor afla perdantele barajelor Kazahstan/Rep. Moldova și Cipru/Estonia, dar și Liechtenstein, Malta, Letonia, San Marino și Andorra.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău