FOTBAL | „Sfârșitul unei ere”, anunțat de presa spaniolă după eșecul suferit de Real Madrid

  • 06 Martie 2019 12:48
FOTBAL | „Sfârșitul unei ere”, anunțat de presa spaniolă după eșecul suferit de Real Madrid France 24

Presa sportivă spaniolă nu s-a arătat deloc tandră cu echipa Real Madrid după eșecul usturător suferit de campioana en titre a Europei în fața tinerei formații olandeze Ajax Amsterdam (1-4), în manșa secundă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Triplă deținătoare a trofeului, Real Madrid părăsește cea mai importantă competiție continentală în faza optimilor de finală, o contraperformanță pe care nu a mai înregistrat-o din sezonul 2009/2010.

Acest eșec a venit după alte două înfrângeri umilitoare în fața "eternei rivale" FC Barcelona, suferite în mai puțin de o săptămână, mai întâi în Cupa Spaniei (0-3), iar apoi în campionat (0-1).

"Aici se odihnește o echipă care a marcat istoria", titrează cotidianul madrilen Marca, deasupra unei fotografii cu stadionul Santiago Bernabeu, precizând că acesta este "un final umilitor pentru un ciclu imposibil de repetat''.

La rândul său, celălalt ziar de sport din Madrid, AS, se referă la "Săptămâna tragică" pe care a încheiat-o Real și evidențiază faptul că tribunele i-au cerut demisia președintelui clubului, Florentino Perez, considerat principalul vinovat pentru acest dezastru.

La Barcelona, presa catalană jubilează după noul eșec suferit de marea rivală a lui FC Barcelona. "Sfârșitul unei ere", scrie cotidianul Sport, reamintind cu plăcere că unul dintre artizanii victoriei lui Ajax pe Santiago Bernabeu a fost Frenkie De Jong, viitorul jucător al Barcei.

El Mundo Deportivo subliniază "Eșecul absolut al lui Real Madrid, care a spus adio tuturor competițiilor". Cotidianul catalan adaugă că "Tadic a fost omul serii pentru Ajax, condusă de un magistral De Jong, care a a băgat-o pe Real Madrid într-o criză profundă".

"Triplă" titrează la rândul său, cu ironie, ziarul L'Esportiu, referindu-se la cele trei competiții pierdute de Real Madrid în decurs de o săptămână: Cupa Spaniei, Primera Division și Liga Campionilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău