Fotbal | Selecționata României, în grupă cu Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras, la Jocurile Olimpice de la Tokyo

  • 21 Aprilie 2021 12:12
Fotbal | Selecționata României, în grupă cu Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras, la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Selecționata de fotbal a României a fost repartizată în Grupa B la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras, conform tragerii la sorți efectuate miercuri la Zurich.

România, care a făcut parte din a patra urnă valorică, a fost ultima echipă extrasă din urne de fostul internațional neozeelandez Ryan Nelsen.

Turneul de fotbal din cadrul JO va debuta pe 21 iulie și se va încheia pe 7 august. România s-a calificat în urma prestației echipei naționale Under-21 la Campionatul European din 2019, competiție la care a ajuns în semifinale.

Pentru ediția din acest an a Jocurilor Olimpice sunt eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 1997 (Under-24). În mod obișnuit echipele participante sunt formate din jucători Under-23, dar cum Jocurile de la Tokyo au fost amânate cu un an a fost făcută o derogare pentru ca jucătorii care au obținut calificarea pe teren să poată participa la competiție.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate în 2020, au fost amânate pentru anul acesta (23 iulie-8 august) din cauza pandemiei.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău