FOTBAL | Românul Mircea Lucescu, înlocuit la conducerea echipei naționale a Turciei. Cine îi va lua locul

  • 10 Februarie 2019 09:59
FOTBAL | Românul Mircea Lucescu, înlocuit la conducerea echipei naționale a Turciei. Cine îi va lua locul

Antrenorul turc Senol Gunes, de la Beșiktaș Istanbul, îl va înlocui pe selecționerul Mircea Lucescu la naționala Turciei, la 15 ani după primul lui mandat încheiat în 2004, relatează agenția Reuters, care citează canalul NTV.

Gunes, 66 ani, fost selecționer al Turciei între 2002 și 2004, a condus naționala de pe Bosfor la medaliile de bronz de la CM 2002. Gunes va antrena în paralel și pe Beșiktaș până la finalul acestui sezon. Selecționerul turc va debuta la meciul cu Albania din martie. El a câștigat titlul de două ori cu Beșiktaș, precizează DigiSport.

Mircea Lucescu a fost foarte de criticat în presa de pe Bosfor, după ce Turcia a terminat pe ultimul loc în grupa din Liga Națiunilor și a retrogradat în Seria C.

Mircea Lucescu nu mai este selecționerul Turciei? Anunțul presei din Istanbul 

Lucescu, 73 ani, a preluat Turcia în august 2017, cu care a realizat un bilanț de 4 victorii, 6 remize și 7 înfrângeri, golaveraj 17-25. "Il Luce" mai are contract cu Federația Turcă până pe 30 iunie 2019.

După meciul Turcia - Suedia 0-1, în urma căruia turcii au retrogradat în grupa C din Liga Națiunilor, Mircea Lucescu a fost umilit de jurnaliști, care s-au ridicat și au părăsit conferința de presă, după ce "Il Luce" a răspuns la o singură întrebare.

Senol Guneș ar urma să fie pe banca Turciei la meciurile cu Albania (22 martie) și Moldova (25 martie) din preliminariile Euro 2020. Potrivit presei turce, Gunes va rămâne în același timp și pe banca celor de la Beșiktaș, cu care are contract până la finalul actualului sezon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău