Fotbal: Rodri, desemnat jucătorul sezonului în Liga Campionilor (UEFA)

  • 12 Iunie 2023 09:10
Fotbal: Rodri, desemnat jucătorul sezonului în Liga Campionilor (UEFA)

Internaționalul spaniol Rodri a fost desemnat de UEFA cel mai bun jucător al sezonului 2022-2023 în Liga Campionilor la fotbal, competiție pe care a câștigat-o cu echipa engleză Manchester City, informează Agerpres.

Rodri, în vârstă de 26 de ani, a marcat unicul gol al finalei pe care Manchester City a câștigat-o sâmbătă, la Istanbul, în fața formației italiene Inter Milano (1-0).

Fotbalistul iberic a ratat o singură partidă a "cetățenilor" în actuala campanie din Champions League și a înscris două goluri, cel mai important dintre ele în finala de la Istanbul, unde a fost desemnat ''Jucătorul Meciului''.

Georgianul Hvicea Kvaratshelia a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al sezonului în Liga Campionilor, după o campanie remarcabilă în tricoul lui SSC Napoli.

În vârstă de 22 de ani, Kvaratshelia a câștigat titlul în Serie A cu Napoli, intrând totodată în posesia premiului de cel mai bun jucător al sezonului în liga italiană, la începutul acestei luni.

Așa cum era de așteptat, Manchester City are cei mai mulți reprezentanți (7) în Echipa Sezonului din Champions League, urmată de Inter Milano și Real Madrid, ambele cu câte doi jucători.

Iată componența Echipei Sezonului în Liga Campionilor 2022-2023:
Portar: Thibaut Courtois (Real Madrid)
Fundași: Kyle Walker (Manchester City), Ruben Dias (Manchester City), Alessandro Bastoni (Inter Milano), Federico Dimarco (Inter Milano)
Mijlocași: John Stones (Mannchester City), Kevin De Bruyne (Manchester City), Rodri (Manchester City)
Atacanți: Bernardo Silva (Manchester City), Erling Haaland (Manchester City), Vinicius Junior (Real Madrid)

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău