Fotbal | Roberto Mancini va fi noul selecționer al Italiei

  • 01 Mai 2018 20:36
Fotbal | Roberto Mancini va fi noul selecționer al Italiei

Roberto Mancini, antrenorul echipei ruse de fotbal Zenit Sankt Petersburg, va fi noul selecționer al naționalei Italiei, au anunțat marți Gazzetta dello Sport și Corriere dello Sport.

Roberto Mancini s-a întâlnit luni cu doi oficiali ai Federației italiene de fotbal (FIGC), Alessandro Costacurta și Gabriele Oriali, cu care s-ar fi înțeles în privința unui contract pe doi ani.

Mancini, care are 53 de ani, o antrenează din vara anului trecut pe Zenit, unde i-a luat locul lui Mircea Lucescu. Formația este pe locul patru în campionatul Rusiei, din care mai sunt două etape.

Italia a rămas fără selecționer în noiembrie, când Gian Piero Ventura a fost demis în urma ratării calificării la Cupa Mondială 2018, primul Mondial fără Azzurri după ediția din 1958. Interimatul este asigurat de Luigi Di Biagio, selecționerul echipei Under-21 a Italiei.

Carlo Ancelotti a refuzat în weekend propunerea federației. Pe lista scurtă a FIGC au mai fost Antonio Conte (Chelsea) și Claudio Ranieri (Nantes).

Italia va juca trei meciuri amicale în finalul sezonului, pe 28 mai la St. Gallen (Elveția) împotriva Arabiei Saudite, pe 1 iunie
la Nisa contra Franței și pe 4 iunie la Torino împotriva Olandei, altă mare absentă de la Mondial. La aceste trei meciuri Italia ar urma să aibă pe bancă un nou selecționer.

Primul meci oficial al noului selecționer va fi pe 7 septembrie, cu Polonia, în Liga Națiunilor. Trei zile mai târziu, Squadra Azzurra va întâlni Portugalia.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău