Fotbal: Real Madrid, lider provizoriu în campionatul Spaniei

  • 22 Aprilie 2021 08:59
Fotbal: Real Madrid, lider provizoriu în campionatul Spaniei

Echipa Real Madrid a urcat provizoriu pe primul loc în campionatul de fotbal al Spaniei, după ce a învins în deplasare, cu scorul de 3-0, formația Cadiz, într-o partidă contând pentru etapa a 31-a din Primera Division, disputată miercuri seara, scrie Agerpres.

Karim Benzema a fost din nou decisiv pentru madrileni, reușind o dublă, în minutele 30 (din penalty) și 40, precum și o pasă decisivă la golul marcat de Alvaro Odriozola (33).

Afișând o formă deosebită de la revenirea sa după accidentarea la mușchii aductori, la începutul lunii martie, atacantul francez a înscris 10 goluri în ultimele zece partide disputate de Real Madrid în toate competițiile.

Acesta a fost, totodată, al 88-lea assist al lui Benzema în prima ligă spaniolă, grație căruia francezul a devenit cel mai bun pasator al lui Real Madrid în secolul XXI, depășindu-l pe portughezul Cristiano Ronaldo (87 de assist-uri în La Liga), conform AFP.

Autorul a 21 de goluri de la debutul actualei ediții a campionatului Spaniei, Benzema ocupă locul secund în clasamentul golgheterilor, după argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona/23 de goluri).

În urma acestui succes, Real Madrid a egalat-o la puncte în fruntea clasamentului pe rivala Atletico Madrid, care va primi joi seara vizita formației Huesca, însă echipa pregătită de Zinedine Zidane are un golaveraj superior.

Rezultate înregistrate miercuri:


Osasuna - Valencia 3-0
Au marcat: Javier Martinez (13), Calleri (32), Roberto Torres (67 - penalty).

Levante - FC Sevilla 0-1
A marcat: En-Nesyri (53).

Betis Sevilla - Athletic Bilbao 0-0

Alaves - Villarreal 2-1
Au marcat: Joselu (17), Edgar (80), respectiv Alcacer (50).

Elche - Valladolid 1-1
Au marcat: Fidel Chaves (22), respectiv Olaza (86).

Cadiz - Real Madrid 0-3
Au marcat: Benzema (30 - penalty, 40), Odriozola (33).

Joi sunt programate partidele Atletico Madrid - Huesca, Granada - Eibar, Real Sociedad - Celta Vigo și FC Barcelona - Getafe.

Primele locuri în clasament sunt ocupate de Real Madrid și Atletico Madrid, cu câte 70 de puncte, urmate de FC Sevilla, 67 puncte, FC Barcelona, 65 puncte, Betis Sevilla, 49 puncte etc.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău