Fotbal | Presa spaniolă, ”în stare de șoc” după plecarea lui Zidane

  • 01 Iunie 2018 21:08
Fotbal | Presa spaniolă, ”în stare de șoc” după plecarea lui Zidane

"Stare de șoc" sau "comoție" sunt cuvinte folosite vineri, 1 iunie, de presa spaniolă, surprinsă de demisia antrenorului Zinedine Zidane de la echipa de fotbal Real Madrid, la mai puțin de o săptămână de la câștigarea Ligii Campionilor pentru al treilea an consecutiv, relatează AFP.

"Zidane pleacă lăsând o moștenire legendară și suporteri în stare de șoc", scrie pe prima pagină Marca, cel mai citit ziar de sport din Spania. "Nimeni nu se aștepta la asta. Nici clubul, nici jucătorii, nici publicul", continuă Marca.

Demisia lui Zidane în plină glorie a avut efectul unei "bombe" în fotbalul spaniol și la cel mai titrat club din Europa. "Atmosferă de înmormântare în vestiar", titrează Marca.

"Zidane a renunțat surprinzător", potrivit ziarului madrilen As. Directorul acestuia, Alfredo Relano, salută într-un editorial noblețea tehnicianului francez.

"Este momentul ideal pentru a pleca de la Real, în plină glorie, fără să aibă nimic de pierdut", scrie editorialistul. El îl evocă pe Napoleon pentru a aminti că a suna retragerea la timp echivalează uneori cu o victorie.

Presa din Barcelona exprimă mai mult ușurare decât laude, în așa măsură performanțele reușite de Real sub conducerea lui Zidane au eclipsat din 2016 trofeele câștigate de Barca.

"Real Madrid în stare de șoc", titrează pe prima pagină El Mundo Deportivo, care descrie un club "răvășit" după "cutremurul Zidane".

Aceeași tonalitate sumbră și același fond negru pe prima pagină a cotidianului catalan Sport. "Zidane își anunță plecarea surprinzătoare și o lasă pe Real în stare de șoc", jubilează aproape această publicație, ce o susține deschis pe Barca.

Sport recunoaște totuși că "Zidane a fost mereu un gentleman" și estimează că antrenorul "și-a anunțat demisia cu calm și cu naturalețe".

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău