Fotbal: Maradona, internat într-un spital din Argentina

  • 03 Noiembrie 2020 09:21
Fotbal: Maradona, internat într-un spital din Argentina

Fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona a fost internat într-un spital din țara sa din cauza unor ''probleme de sănătate'' neprecizate, dar care nu au legătură cu COVID-19, iar starea sa nu este considerată una gravă, a precizat medicul său personal în presa de luni, citată de Reuters, preluat de Agerpres

Maradona, care recent a împlinit 60 de ani, a fost transportat la clinica Ipensa din La Plata, oraș aflat la o oră de Buenos Aires. Maradona antrenează echipa locală Gimnasia y Esgrima.

Diego Maradona, care a cucerit Cupa Mondială cu naționala Argentinei în 1986, fiind considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, va fi supus mai multor examinări medicale, a menționat medicul său, Leopoldo Luque.

Antrenorul argentinian s-a simțit rău în ultima vreme și va fi ținut sub observație ''cel puțin trei zile'', a precizat Luque.

 


Foto: (c)  Demian Alday Estevez / EPA



''Nu se simte bine din punct de vedere psihologic și asta are un impact și asupra stării sale fizice. Nu e atât de bine pe cât aș vrea eu și pe cât poate fi. Are nevoie de ajutor, e momentul în care trebuie ajutat'', a explicat medicul.

''Diego e o persoană care uneori se simte excelent, iar alteori nu. Ar putea fi de zece mii de ori mai bine. Iar internarea sa în spital îl ajută. E foarte dificil să fii Maradona'', a comentat Luque.

Leopoldo Luque nu a oferit detalii despre boala lui Maradona, însă a subliniat că aceasta nu are legătură cu COVID-19.

Maradona a apărut ultima oară în public vineri, de ziua sa, înainte ca echipa pe care o pregătește să joace cu Patronato. Fostul jucător a primit o placă și un tort, dar nu a rămas la meci, martorii declarând să nu arăta bine și părea slăbit.

Fostul jucător al echipelor Napoli, FC Barcelona și Boca Juniors a fost internat de mai multe ori în spital în ultimii ani, în principal din cauza stilului de viață extravagant pe care l-a dus. În ianuarie 2019, Maradona a ajuns la spital cu sângerări stomacale. El s-a simțit rău și la Cupa Mondială din 2018, în Rusia, când a fost filmat leșinat în loja sa la meciul Argentina - Nigeria. În 2004, Maradona a fost internat cu probleme cardiace și respiratorii serioase, din cauza consumului de cocaină. Ulterior a urmat o cursă de dezintoxicare în Cuba și Argentina, înaintea operației de la stomac din 2005, care l-a ajutat să piardă din greutate. În 2007, s-a internat într-o clinică din Argentina pentru a depăși problemele cu alcoolul.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău