Fotbal: Lionel Messi (FC Barcelona) rămâne jucătorul cu cel mai mare salariu din lume

  • 07 Februarie 2020 13:05
Fotbal: Lionel Messi (FC Barcelona) rămâne jucătorul cu cel mai mare salariu din lume

Lionel Messi, căpitanul echipei FC Barcelona, rămâne cel mai bine plătit fotbalist din lume, depășindu-l pe portughezul Cristiano Ronaldo, atacantul lui Juventus Torino, conform clasamentului salariilor din fotbalul mondial, publicat vineri de cotidianul sportiv L'Equipe.

Messi se află în fruntea listei, cu un salariu de 8,3 milioane euro brut pe lună, urmat de Ronaldo, cu 4,5 milioane euro, în timp ce brazilianul Neymar (Paris Saint-Germain), ocupă poziția a treia cu 3 milioane euro pe lună.

Cei trei îi devansează pe francezul Antoine Griezmann și pe uruguayanul Luis Suarez, ambii de la FC Barcelona, care încasează ceva mai puțin de 3 milioane de euro pe lună. Ei sunt urmați de galezul Gareth Bale și de belgianul Eden Hazard, jucătorii lui Real Madrid, cu câte 2,5 milioane de euro brut lunar.

Conform L'Equipe, cel mai bine plătit fotbalist din campionatul Angliei este portarul spaniol David De Gea, care încasează 1,76 milioane euro pe lună la Manchester United, în timp ce polonezul Robert Lewandowski și brazilianul Coutinho, ambii de la Bayern Munchen, domină topul salariilor din Bundesliga, cu câte 1,66 milioane euro lunar.

Argentinienii lui Juventus Torino, Gonzalo Higuain și Paolo Dybala, cu 1,09 respectiv 1,06 milioane euro pe lună, îl urmează pe Cristiano Ronaldo în ierarhia celor mai bine plătiți fotbaliști din Serie A.

În privința antrenorilor, argentinianul Diego Simeone de la Atletico Madrid continuă să fie cel mai bine plătit, cu 3,6 milioane euro brut pe lună, devasându-l pe spaniolul Pep Guardiola, care primește 1,94 milioane euro pe lună la Manchester City. Cei doi tehnicieni sunt urmați de portughezul Jose Mourinho (Tottenham Hotspur) și de germanul Juergen Klopp (FC Liverpool), ambii cu 1,46 milioane euro lunar.

Francezul Zinedine Zidane, de la Real Madrid, primește 1,4 milioane euro pe lună, puțin mai mult decât italianul Antonio Conte (Inter Milano), care încasează 1,38 milioane euro, în timp ce Quique Setien, numit recent la cârma lui FC Barcelona, trebuie să se mulțumească cu 500.000 de euro pe lună la gruparea catalană, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău