Fotbal: Jucătorii francezi, stranierii cel mai bine reprezentați în Liga I (studiu)

  • 23 Noiembrie 2020 20:05
Fotbal: Jucătorii francezi, stranierii cel mai bine reprezentați în Liga I (studiu)

Jucătorii francezi sunt stranierii cel mai bine reprezentați în prima divizie a campionatului României, Liga I, potrivit unui studiu efectuat de Observatorul pentru fotbal (CIES), preluat de Agerpres.

18 jucători francezi sunt legitimați la cluburile din Liga I, urmați îndeaproape de spanioli (17) și portughezi (14). De asemenea, sunt legitimați câte nouă fotbaliști croați, olandezi și brazilieni, șapte italieni, câte șase din Republica Moldova, Argentina și Grecia etc..

În al doilea eșalon valoric din România, Liga a II-a, pe primul loc la acest capitol sunt jucătorii din Republica Moldova (12), urmați de cei din Franța (10), Belgia (6), Italia și Argentina (5), Spania, Portugalia, Israel și Ungaria (4), Austria (3) etc.

Francezii sunt cei mai numeroși stranieri în 13 campionate, inclusiv în cele patru mari campionate din Europa altele decât Ligue 1. 47 de jucători născuți în Franța sunt legitimați în Premier League, 36 în Bundesliga, 35 în Serie A și 30 în La Liga.

Francezii sunt cei mai numeroși jucători străini în alte opt campionate: Belgia (primele două divizii), Bulgaria, Turcia, Elveția, România, Qatar, Algeria și Luxemburg.

De remarcat este faptul că nu mai puțin de 141 de fotbaliști brazilieni joacă în prima divizie portugheză, iar 106 în divizia a doua din această țară.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău