Fotbal | Incidente în capitala Franței după victoria Algeriei în Cupa Arabă FIFA

  • 19 Decembrie 2021 11:55
Fotbal | Incidente în capitala Franței după victoria Algeriei în Cupa Arabă FIFA

Sute de suporteri algerieni au invadat celebrul bulevard Champs-Elysees din capitala Franței, după ce selecționata țării lor a câștigat Cupa Arabă FIFA, competiție în finala căreia a învins Tunisia, sâmbătă în Qatar, informează L'Equipe, potrivit Agerpres.

Sărbătoarea fanilor algerieni nu a durat însă prea mult, forțele de ordine franceze intervenind rapid pentru a-i dispersa. Cu această ocazie au fost reținute 25 de persoane, în timp ce agenții au dat sute amenzi celor prezenți, pentru încălcarea unui ordin al prefecturii pariziene care interzice adunările publice sau pentru infracțiuni rutiere.

Algeria a câștigat în premieră Cupa Arabă la fotbal, învingând în finală, cu scorul de 2-0 după prelungiri, reprezentativa Tunisiei, pe stadionul Al Bayt din orașul Al Khor (Qatar).

Campioana en titre a Africii a obținut victoria grație golurilor marcate de Amir Sayoud (99) și Yacine Brahimi (120+5).

Algeria, campioana en titre a Africii, se impune astfel în prima ediție a Cupei Arabe desfășurată sub egida Federației internaționale de fotbal (FIFA).

Meciul dintre Algeria și Tunisia a avut loc cu exact un an înaintea finalei Cupei Mondială din Qatar, programată în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:0,51 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău