Fotbal feminin: FIFA propune un concediu obligatoriu de maternitate pentru jucătoare

  • 19 Noiembrie 2020 13:44
Fotbal feminin: FIFA propune un concediu obligatoriu de maternitate pentru jucătoare

FIFA se pregătește să introducă noi reglementări pentru protejarea drepturilor jucătoarelor, inclusiv un concediu de maternitate obligatoriu, a anunțat joi forul fotbalistic mondial, citat de Reuters, preluat de Agerpres.

Reformele au fost propuse de către Comitetul grupurilor de interese din fotbal (FSC) și vor fi prezentate pentru aprobare Consiliului FIFA, luna viitoare.

În timp ce multe jucătoare din Europa sunt deja protejate de legislația muncii din țările lor, FIFA susține că scopul său este de a stabili "noi standarde minime globale" pentru toate jucătoare din întreaga lume, având în vederea apariția rapidă de noi cluburi și ligi la nivel global.

Regulile propuse includ un concediu de maternitate obligatoriu de 14 săptămâni, cu un salariu minim de două treimi din contract în toată această perioadă, precum și o garanție că "nicio jucătoare nu trebuie să sufere un dezavantaj ca urmare a faptului că rămâne gravidă".

Totodată, regulamentul stipulează că, la revenirea lor la muncă, după concediul de maternitate, cluburile sunt obligate "să reintegreze femeile jucătoare și să le ofere susținea medicală și fizică adecvată".

Drepturile contractuale ale jucătoarelor au fost deja acoperite de reglementările existente pentru toți fotbaliștii, însă noile schimbări își propun să ofere un răspuns la preocupările specifice ale jucătoarelor și sunt considerate o bază minimă care poate fi aplicată în toate țările.

"În timp ce încercăm să accelerăm profesionalizarea fotbalului feminin, unul dintre obiectivele noastre strategice, este cu adevărat important să evoluăm și să adaptăm, în același timp, reglementările cadru din jurul jocului. Iar acesta este un exemplu foarte bun", a declarat Sarai Bareman, responsabila cu fotbalul feminin din cadrul FIFA.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău