Fotbal | EURO 2020 - Retras de pe lista orașelor gazdă, Dublinul acuză UEFA că a 'depășit limitele'

  • 26 Aprilie 2021 11:01
Fotbal | EURO 2020 - Retras de pe lista orașelor gazdă, Dublinul acuză UEFA că a 'depășit limitele'

Prim-ministrul irlandez Micheal Martin a declarat că UEFA a "depășit limitele" solicitând orașelor gazdă ale EURO 2020, amânat pentru această vară, să organizeze meciurile în prezența spectatorilor, după ce Dublinul a fost retras de pe lista gazdelor ca urmare a refuzului său de a se angaja în acest sens, informează, duminică, AFP.

Instanța conducătoare a fotbalului european a exclus, vineri, capitala Irlandei, precum și Bilbao (Spania), de pe lista orașelor gazdă ale competiției ca urmare a refuzului Federației irlandeze de fotbal (FAI) de a oferi garanții privind prezența fizică a spectatorilor pe stadion, din cauza situației sanitare din țară.

"Eu consider că UEFA a depășit limitele, sincer, impunând această condiție țării noastre", a declarat, duminică, Micheal Martin pentru postul public irlandez de televiziune RTE.

"Să forțezi spectatorii să revină prematur pe stadioane este, în opinia mea, o decizie proastă a autorităților fotbalului. Eu niciodată nu m-am gândit că ar fi o propunere realistă", a spus premierul.

Subliniind în ce măsură pandemia de Covid-19 a afectat sever "întreaga Europă", șeful guvernului irlandez a declarat că țara sa nu "dorește să grăbească lucrurile", deși Irlanda a relaxat progresiv măsurile restrictive instituite în urmă cu mai multe luni.

Aviva Stadium din Dublin trebuia să găzduiască trei meciuri din Grupa E, Polonia - Slovacia pe 14 iunie, Suedia - Slovacia pe 18 iunie și Suedia - Polonia pe 23 iunie -, precum și un meci din optimile de finală. Aceste meciuri vor fi împărțite între Sankt Petersburg și Londra, conform anunțului făcut vineri de Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA).

Programată inițial în 2020, competiția a fost amânată pentru 2021 ca urmare a pandemiei de coronavirus. EURO 2020, ediție aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfășura în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021. Cele 12 orașe reținute inițial au fost: București (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoția), Bilbao (Spania). România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal pe Arena Națională din Capitală.

Bucureștiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C și una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Națională sunt programate meciurile Austria - Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00), Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00), Ucraina - Austria (21 iunie, ora 19:00), toate în Grupa C, precum și partida din optimi care va opune câștigătoarea Grupei F și formația clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).

Sursa: AGERPRES 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău