Fotbal | Cristiano Ronaldo, golgheter în Italia, după Anglia și Spania

  • 24 Mai 2021 12:10
Fotbal | Cristiano Ronaldo, golgheter în Italia, după Anglia și Spania

Portughezul Cristiano Ronaldo, atacantul echipei Juventus Torino, a cucerit duminică seară titlul de golgheter al campionatului de fotbal al Italiei, cu 29 de reușite, după ce reușise deja această performanță în Anglia și Spania, devenind astfel primul jucător care reușește să fie cel mai bun marcator în trei dintre cele cinci campionate majore din Europa.

Sosit în vara lui 2018 la Juve, de la formația spaniolă Real Madrid, Ronaldo a scris 21 de goluri în primul său sezon din Serie A și 31 în sezonul trecut (când a fost devansat însă de Ciro Immobile, cu 36 de realizări).

În acest sezon, starul lusitan a marcat de 29 de ori, șase dintre goluri fiind din penalty. El l-a devansat în ierarhia finală a marcatorilor pe atacantul belgian al lui Inter Milano, Romelu Lukaku (24 goluri), și pe columbianul Luis Muriel de la Atalanta Bergamo (22 goluri).

Cristiano Ronaldo a înscris în total 101 goluri în tricoul lui Juventus, în toate competițiile, de la venirea sa la Torino.

Duminică seară, atacantul portughez a rămas pe banca de rezerve până la final în ultimul meci al sezonului, în care Juventus a învins în deplasare, cu scorul de 4-1, formația Bologna, asigurându-și calificarea în viitoarea ediție a Ligii Campionilor.

"Bătrâna Doamnă" a ocupat locul al patrulea în clasamentul final din Serie A, fiind avantajată și de pasul greșit făcut de SSC Napoli, ținută în șah pe teren propriu de Hellas Verona (1-1).

Juventus se alătură astfel echipelor Inter Milano (noua campioană), AC Milan și Atalanta Bergamo, calificate la rândul lor în grupele viitoarei ediții din Champions League.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău