Fotbal/Coronavirus: Record de audiență cu ocazia reluării sezonului în Bundesliga

  • 17 Mai 2020 16:00
Fotbal/Coronavirus: Record de audiență cu ocazia reluării sezonului în Bundesliga

Reluarea meciurilor din Bundesliga a atras peste șase milioane de telespectatori în Germania, permițând deținătorului drepturilor de televizare să doboare recordurile sale de audiență pentru acest campionat, informează AFP, preluat de Agerpres.

Conform site-ului de specialitate DWDL.de, în momentul fluierului de start (15:30, ora locală), Sky Sport Germania a adunat 3,6 milioane de telespectatori doar pe canalele sale cu plată, mai mult decât dublu față de cifrele obișnuite pentru o sămbătă de fotbal.

Acestora li s-au adăugat 2,45 milioane de persoane care au urmărit partidele pe canalul gratuit al postului Sky, care a decis să difuzeze jocurile din primele două sâmbete după reluarea sezonului pe canalul Sport News, accesibil tuturor.

Cota de piață a fost de 27,4% pentru canalele cu plată și 18,2% pentru cel gratuit.

În grupul țintă al telespectatorilor cu vârsta între 14 și 49 ani, cota totală de piață s-a ridicat la peste 60%, un record pentru Sky.

Bundesliga s-a reluat sâmbătă, după o pauză mai mare de două luni, cu porțile închise și cu respectarea unor măsuri sanitare stricte.

Prima ligă germană rămâne, deocamdată, singurul campionat important de fotbal care și-a reluat competiția. Italia, Spania și Anglia speră în continuare într-o reluare a sezonului, însă așteaptă acordul autorităților politice.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău