Fotbal/Coronavirus: FIFA a amânat toate meciurile internaționale prevăzute în luna iunie

  • 04 Aprilie 2020 11:10
Fotbal/Coronavirus: FIFA a amânat toate meciurile internaționale prevăzute în luna iunie

Un grup de lucru al Federației internaționale de fotbal (FIFA) a recomandat, vineri, amânarea tuturor meciurilor internaționale programate în luna iunie din cauza pandemiei de coronavirus și a suspendat marea parte a campionatelor naționale din întreaga lume, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Comunicatul FIFA precizează că grupul de lucru compus din conducători și secretari generali ai FIFA și ai tuturor confederațiilor continentale, înființat pentru a evalua consecințele pandemiei de Covid-19, a aprobat o serie de recomandări la prima sa videoconferință, inclusiv cea privind amânarea tuturor meciurile masculine și feminine prevăzute în luna iunie, o decizie luată încă de miercuri de UEFA.

Grupul de lucru a recomandat de asemenea ca criteriile de eligibilitate pentru jucătorii turneului olimpic masculin de la JO 2020, amânat cu un an pentru 2021, din cauza coronavirusului, să rămâne neschimbate, cu jucători născuți începând de la 1 ianuarie 1997 plus alți trei jucători fără limită de vârstă.

Federația Română de Fotbal s-a adresat FIFA pe 27 martie cu privire la situația jucătorilor eligibili pentru Jocurile Olimpice ediția Tokyo, solicitând confirmarea dreptului de participare pentru fotbaliștii născuți în anul 1997, chiar dacă aceștia nu se vor mai încadra la anul în categoria U23, ca efect al amânării competiției. Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a anunțat FRF că va susține această propunere.

În ce privește înființarea unui fond de urgență pentru a sprijini cluburile și ligile aflate în dificultate, FIFA a stabiolit ca fiecare confederație să desemneze câte o persoană pentru a coordona discuțiile pe acest subiect.

FIFA a reamintit în comunicat în actualul context dificil, sănătatea rămâne a fost mereu prioritatea nr. 1 și primul criteriu în luarea deciziilor.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău