Fotbal/Coronavirus: Echipele spaniole, autorizate să revină la antrenamente începând din 4 mai

  • 29 Aprilie 2020 08:40
Fotbal/Coronavirus: Echipele spaniole, autorizate să revină la antrenamente începând din 4 mai

Echipele spaniole de fotbal își vor putea relua pregătirile începând din 4 mai, după ce guvernul de la Madrid a autorizat ligile profesioniste ale țării să revină la antrenamente începând de săptămâna viitoare, cu anumite restricții, informează AFP, preluat de AGERPRES.

Premierul Pedro Sanchez a anunțat că ieșirea țării din izolare se va face în patru etape progresive, iar prima dintre ele, "faza zero", urmează să debuteze luni, în cea mai mare parte a țării.

Această "fază zero" permite, între altele, "reluarea antrenamentelor individuale ale sportivilor profesioniști și de nivel național, precum și antrenamentul de bază în cadrul ligilor profesioniste", a precizat Sanchez marți seara.

Prin acest anunț, guvernul a dat undă verde pentru revenirea la antrenamentele individuale pentru echipele din campionatul spaniol, așa cum este prevăzut în protocolul semnat de LaLiga, organismul care gestionează fotbalul profesionist în Spania, și Federația spaniolă de fotbal (RFEF), pe 18 aprilie.

Conform acestui protocol, jucătorii vor primi într-o primă fază exercițiile lor prin email, iar apoi vor veni la centrul de pregătire deja echipați, cu mănuși și măști, pentru a evita să mai treacă pe la vestiare.

Ei vor avea posibilitatea să păstreze echipamentul de protecție pe durata antrenamentului, la care nu vor putea fi prezenți decât maximum șase jucători pe teren în același timp.

După această primă fază, echipele urmează să ridice progresiv măsurile de protecție, pentru a reveni la condiții normale de efectuare a antrenamentului colectiv.

Fotbalul spaniol este paralizat din 12 martie, din cauza pandemiei de coronavirus, care a ucis 23.822 de persoane în Spania, una dintre țările cele mai greu lovite de această maladie. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău