Fotbal - CM 2022: Emmanuel Macron se va deplasa în Qatar pentru a asista la semifinala Franța-Maroc

  • 11 Decembrie 2022 13:00
Fotbal - CM 2022: Emmanuel Macron se va deplasa în Qatar pentru a asista la semifinala Franța-Maroc

Președintele francez Emmanuel Macron se va deplasa în Qatar pentru a asista la semifinala Cupei Mondiale de fotbal pe care selecționata Franței o va disputa împotriva Marocului, miercuri 14 decembrie, pe Al Bayt Stadium din Al Khor, informează Agerpres.

Ministrul francez al Sportului, Amelie Oudea-Castera, care a asistat sâmbătă seara la partida din sferturile de finală dintre Franța și Anglia (scor 2-1), a făcut acest anunț duminică dimineața, la postul public France Info.

„Voi reveni miercuri împreună cu președintele, detaliile călătoriei rămân de stabilit. Și-a asumat acest angajament și îl va respecta. Îl va respecta cu bucurie", a declarat Amelie Oudea-Castera.

„A fost în legătură cu echipa ieri (sâmbătă), atent la fiecare secundă, și va fi un atu pentru noi în următoarea etapă", a continuat ministrul francez.

Înaintea startului Cupei Mondiale 2022, președintele Franței și-a anunțat prezența la semifinale sau finală, în cazul calificării Les Bleus, angajament controversat din cauza criticilor aduse condițiilor de viață ale lucrătorilor migranți, impactul stadioanelor cu aer condiționat asupra mediului și locul femeilor și minorităților din Qatar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău