Fotbal - CM 2018 | Situație unică: Japonia merge în optimi pentru că a primit mai puține cartonașe galbene

  • 28 Iunie 2018 19:38
Fotbal - CM 2018 | Situație unică: Japonia merge în optimi pentru că a primit mai puține cartonașe galbene

Columbia și Japonia s-au calificat în optimile de finală de la CM. Deși au pierdut cu Polonia, niponii au mers mai departe grație numărului mai mic de cartonașe galbene (criteriul fair-play).

Situație incredibilă în grupa H de la CM. Se anunțau bătălii pe cinste, în condițiile în care Japonia, Senegal și Columbia plecau cu șanse relativ egale. Polonia, fără punct acumulat, nu mai avea vreo șansă la calificare.

În ceea ce o privește pe Columbia, situația ei era simplă: avea nevoie de victorie pentru a fi sigură de calificare. Deși l-au pierdut pe James Rodriguez după jumătate de oră, sud-americanii au avut forța să învingă Senegalul, scor 1-0, după o nouă lovitură de cap a lui Yerri Mina.

De partea cealaltă, Japonia avea nevoie de o remiză pentru a obține calificarea. Nu au obținut egalul, "leșii" dorind să iasă cu fruntea sus de la turneul final. În plus, selecționerul niponilor a luat mai multe decizii controversate, odihnindu-și mai mulți titulari, printre care și cel mai bun om, Inui.

Totuși, înfrângerea la limită a făcut ca Japonia să meargă în optimi. Cu același număr de puncte și un golaveraj identic (4-4), Japonia a avut avantajul faptului că a luat în cele trei meciuri din turneu mai puține cartonașe galbene. Astiaticii au acumulat doar 4 avertismente, în timp ce africanii au avut 6.

În consecință, Columbia a câștigat grupa, în timp ce Japonia merge în ultimele 16 din postura de ocupantă a locului secund. Cele două vor întâlni fie Belgia, fie Anglia, formații deja calificate. Cele două mari forțe din Europa joacă în această seară și, în funcție de rezultatul direct, se va ști ordinea în grupa lor.

28 de faulturi a făcut Japonia în cele trei meciuri de la Mondial, mai puține decât orice altă țară. Criteriul fair-play a ajutat-o să meargă mai departe, chiar dacă mulți consideră nedreaptă această regulă.

Sursa: Digisport

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău