Fotbal - CM 2018 | Presa germană vede justă eliminarea campioanei mondiale

  • 28 Iunie 2018 14:43
Fotbal - CM 2018 | Presa germană vede justă eliminarea campioanei mondiale

Presa germană de joi a calificat ca justă eliminarea Germaniei, campioana mondială en titre, din faza grupelor a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, și ridică problema selecționerului Joachim Loew după un eșec istoric, relatează EFE.

Revista Kicker a făcut o analiză a evoluției a naționalei Germaniei și a ridicat problema continuității lui Joachim Loew ca selecționer.

''Generația care, în jurul lui Manuel Neuer, Jerome Boateng, Sami Khedira și Mesut Ozil, a câștigat CE Under 21 și apoi întărită cu Toni Kroos și Thomas Muller, a fost pe merit campioană mondială în 2014, dar și-a încheiat ciclul. În vederea EURO 2020 și a CM 2022 este nevoie de o reconstrucție radicală și este puțin probabil că Loew ar fi persoana adecvată pentru acest lucru'', a scris Kicker.

''Fără cuvinte'' a titrat ziarul Bild, care a postat pe prima pagină o fotografie cu Toni Kroos care plângea după înfrângerea cu Coreea de Sud, în contrast cu o altă poză în în care același titlu care era utilizat de ziar în urmă cu 4 ani, când Germania surclasa Brazilia cu 7-1 în semifinalele CM 2014.

''Nu am fost eliminați de neșansă, ci s-a făcut justiție deplină. O echipă care pierde în fața Mexicului și a Coreei de Sud are multe lucruri rele. O eră s-a încheiat. Este asta adevărat și pentru Loew? Selecționerul trebuie să răspundă la critici și să fie dispus să învețe din erorile făcute în Rusia și să impulsioneze o reînnoire radicală'', a scris Bild.

Suddeutsche Zeitung a enumerat în titlul său momentele rușinoase ale Mannschaft-ului la Cupa Mondială: ''Cordoba, Gijon, Kazan'', făcând aluzie la eșecul cu Austria din 1978 la Cordoba, apoi la pactul de neagresiune cu aceeași Austrie de la Gijon, în 1982, când ambele echipei au mers în optimi în dauna Algeriei.

Germania, campioana en titre, a fost eliminată de la Cupa Mondială de fotbal din Rusia, după ce a fost învinsă de Coreea de Sud, cu scorul de 2-0 (0-0), miercuri, la Kazan, în ultimul său meci din Grupa F. Sud-coreenii s-au impus prin golurile marcate de Kim Younggwon (90+3), Son Heungmin (90+6).

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău