Fotbal - CM 2018 | Motanul Ahile mizează din nou pe Rusia, la meciul împotriva Egiptului

  • 19 Iunie 2018 17:57
Fotbal - CM 2018 | Motanul Ahile mizează din nou pe Rusia, la meciul împotriva Egiptului

Motanul Ahile, ''oracolul'' Cupei Mondiale de fotbal 2018, care a pronosticat corect victoria selecționatei țării gazdă, Rusia, în partida de deschidere cu Arabia Saudită (5-0), a anunțat acum un nou succes pentru ''Sbornaia'', în meciul cu Egiptul, care se va disputa marți seară la Sankt Petersburg.

Ahile, care își face predicțiile prin alegerea între două boluri cu mâncare pentru pisici, nu a avut nici de această dată vreo ezitare, optând pentru castronul cu steagul Rusiei. Însă, după ce l-a golit, s-a îndreptat către bolul egiptean, gustând și din acesta puțin.

Motanul de culoare albă, membru eminent al brigăzii feline care protejează de rozătoare Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg, a fost ales să facă predicții datorită surdității sale, care îl face să fie mai puțin supus stresului cauzat de zgomotele și agitația din jurul său, după cum a precizat Anna Kondratieva, medic veterinar la celebrul muzeu din fosta capitală imperială rusă.

Ahile nu este primul animal care încearcă să imite cu succes celebra caracatiță Paul, devenită cea mai cunoscută moluscă din lume, datorită predicțiilor sale corecte pentru toate meciurile selecționatei Germaniei la Cupa Mondială 2010.

Patru ani mai târziu, la CM 2014 din Brazilia, Madame Shiva, un porcușor de Guineea, și peștele piranha Pele nu au mai avut aceeași rată de reușită.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău