Fotbal - CM 2018 | Franța, calificată în semifinale, după 2-0 cu Uruguay

  • 06 Iulie 2018 19:31
Fotbal - CM 2018 | Franța, calificată în semifinale, după 2-0 cu Uruguay

Selecționata Franței s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, vineri, după ce a învins reprezentativa Uruguayului cu scorul de 2-0 (1-0), la Nijnîi Novgorod, în primul sfert de finală al competiției.

''Les Bleus'' s-au impus meritat, prin golurile marcate de Raphael Varane (40) și Antoine Griezmann (61). Francezii nu mai jucaseră o semifinală din 2006, când Italia i-a învins în ultimul act la ediția din Germania.

Echipa lui Deschamps a câștigat tactic duelul cu Uruguayul, pragmatismul francezilor fiind ajutat și de erorile comise de apărarea ''celeștilor''.

Sud-americanii au început mai ofensiv, iar Stuani (5) a șutat prin fața porții lui Lloris.

Franța a avut prima oportunitate de gol în min. 16, când Mbappe a trimis peste poartă cu capul, după mingea recentrată de Giroud.

Lloris a fost testat cu un șut expediat de Vecino din marginea careului (35), iar Franța a reușit deschiderea scorului la prima mingea trimisă pe spațiul porții: Griezmann a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă, iar Varane a scăpat din marcaj și a trimis cu capul spre colțul lung (40).

Selecționata lui Tabarez a forțat egalarea în finalul primei reprize, dar Lloris a reținut mingea șutată de Nandez (42). Ocazii mari de gol au avut sud-americanii în min. 44, când Lloris a respins providențial mingea trimisă cu capul de Caceres, după care Godin a reluat peste poartă de la un metru.

În repriza secundă, uruguayenii nu au reușit să își creeze multă vreme ocazii de gol.

Franța a marcat și al doilea gol, la o fază care nu anunța nimic, Griezmann înscriind cu un șut din afara careului, la care Muslera a scăpat balonul în poartă (61). Pentru ''Les Bleus'' a fost al doilea șut pe poartă.

Uruguayul a avut un șut notabil, trimis de Rodriguez (64), pe lângă buturile franceze.

Francezii puteau face un scor și mai mare, dar Tolisso (73) a tras puțin peste poartă din marginea careului.

Dubla campioană mondială (1930, 1950) a resimțit lipsa golgheterului său Edinson Cavani (accidentat), fără de care Luis Suarez nu a reușit să se evidențieze.

Franța, campioană în urmă cu 20 de ani, pe teren propriu, va juca în penultimul act cu învingătoarea dintre Brazilia și Belgia.

Franța e neînvinsă în fața formațiilor sud-americane de zece meciuri la Cupa Mondială (șase victorii, patru egaluri).

Uruguay - Franța 0-2 (0-1)
Au marcat: Raphael Varane (40), Antoine Griezmann (61).
Nijnîi Novgorod, stadionul Nijnîi Novgorod: 43.319 spectatori
Cupa Mondială FIFA 2018, sferturi de finală

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău