Fotbal - CM 2018 | Croația este a patra echipă calificată în sferturile de finală

  • 02 Iulie 2018 08:08
Fotbal - CM 2018 | Croația este a patra echipă calificată în sferturile de finală

Croația este a patra echipă calificată în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Rusia, după ce a învins fosta adversară a României, Danemarca, în urma loviturilor de departajare. Naționala lui Zlatko Dalic a câștigat cu 3-2, la finalul celor 120 de minute de joc rezultatul fiind 1-1, și va juca în faza următoare contra țării gazdă, Rusia, care s-a impus în aceeași manieră în fața Spaniei.

Soarta meciului putea fi decisă în prelungiri, dar Luka Modric a ratat penalty. În cele din urmă, mijlocașul lui Real Madrid s-a revanșat la loviturile de la 11 metri, unde a transformat cu emoții. Execuția decisivă i-a aparținut lui Ivan Rakitic, dar eroul croaților a fost portarul Danijel Subasic, care a apărat trei dintre șuturile danezilor.

Danemarca a deschis scorul în chiar primul minut de joc. O aruncare de la margine a fost urmată de o învălmășeală în careu. Mathias Jorgensen a șutat spre poartă, iar Subasic a respins nefericit în propria poartă, după doar 57 de secunde. A fost cel mai rapid gol marcat la actuala ediție a Cupei Mondiale.

Avantajul a durat doar trei minute, pentru că după o nouă fază confuză, de această dată în celălalt careu, Mario Mandzukic a egalat, cu un șut din câțiva metri. Atacantul lui Juventus e al șaselea croat care înscrie la acest turneul final. Nicio altă echipă nu se poate lăuda cu un număr atât de mare de marcatori în Rusia.

Până la pauză, ambele echipe au avut câte două ocazii. Subasic l-a blocat foarte bine pe Martin Braithwaite, iar o minge trimisă înșelător de Christian Eriksen a șters bara. Croații au ratat prin Ivan Perisic și Dejan Lovren.

În schimb, după pauză, doar danezii au fost cu adevărat periculoși. În minutul 72, Nicolai Jorgensen, abia intrat pe teren, a primit o pasă într-o poziție foarte bună, dar a tras pe mijlocul porții, fără mari probleme pentru Kasper Schmeichel.

În prelungiri, cel mai important moment a fost penalty-ul obținut de Ante Rebic și ratat de Modric, astfel că echipa calificată s-a decis la loviturile de la 11 metri. Eriksen, Schoene și Nicolai Jorgensen au ratat pentru nordici, în timp ce de la croați doar Badelj și Pivaric nu au reușit să înscrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău