Fotbal - CM 2018 | Comitetul de organizare cere suporterilor ''respect total''

  • 29 Iunie 2018 15:54
Fotbal - CM 2018 | Comitetul de organizare cere suporterilor ''respect total''

Directorul general al Comitetului de organizare a Cupei Mondiale de fotbal 2018 (LOC), Aleksei Sorokin, a criticat comportamentul misogin al unor suporteri pe parcursul competiției, și le-a cerut "tuturor suporterilor să se comporte într-un respect total, indiferent că este vorba de femei, persoane vârstnice sau oricare alte persoane", informează AFP.

"În privința cazurilor de hărțuire, noi nu avem statistici asupra acestui gen de incidente. Din ce am văzut, nu este o problemă de mare amploare care se pune în cadrul Cupei Mondiale", a spus Sorokin.

"Dar noi le cerem tuturor suporterilor să se comporte într-un respect total, față de femei, persoane vârstnice sau oricare alte persoane. Sunt comportamente de adoptat peste tot, în Europa sau oriunde", a mai spus președintele LOC.

"Dacă sunt cazuri de persoane care se comportă urât, dacă au loc activități ilicite, deciziile pertinente vor fi luate de autoritățile competente, iar dacă o lege va fi încălcată, vor fi adoptate sancțiuni", a mai spus Sorokin.

Mai multe cazuri de suporteri dedându-se la comportamente misogine, după exemplul unui brazilian care și-a bătut joc de o rusoaica, punând-o să repete cuvinte triviale, profitând de necunoașterea limbii portugheze, au fost semnalate de la debutul Cupei Mondiale pe rețelele de socializare. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău