Fotbal - CM 2018 | Belgia elimină Brazilia și va întâlni Franța în semifinale

  • 07 Iulie 2018 07:36
Fotbal - CM 2018 | Belgia elimină Brazilia și va întâlni Franța în semifinale

Reprezentativa Belgiei a învins echipa Braziliei cu scorul de 2-1 (2-0), vineri seara, la Kazan, și s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, fază în care va înfrunta Franța.

„Diavolii roșii„ au făcut meciul perfect în fața cvintuplei campioane mondiale, considerată principala favorită la titlu, și s-au impus prin autogolul marcat de Fernandinho (13) și reușita lui Kevin De Bruyne (31), în timp ce pentru Selecao a înscris Renato Augusto (76), transmite Agerpres.

Brazilia a condus ostilitățile, dar a fost penalizată în două rânduri și, deși și-a creat multe ocazii de gol, a fost lipsită de șansă și de inspirație.

Primele minute a consemnat un joc pe contre, fiecare echipă încercând să se impună în fața celeilalte. De Bruyne (2) a trimis un șut de la distanță, pe lângă poartă. Brazilia a avut prima mare oportunitate de gol (8), când Thiago Silva a reluat în bară după un corner. La puține secunde după aceea, Chadli a șutat pe lângă poartă.

Paulinho (10) a reluat slab din marginea careului mic, din poziție foarte bună.

Belgia a deschis scorul în min. 13, după un corner scos de Fellaini: De Bruyne a executat, Kompany a reluat spre poartă, iar Fernandinho a deviat mingea în propria poartă cu cotul.

Naționala ''Canarinha'' a preluat total controlul jocului, dar Gabriel Jesus (15) a fost blocat în câțiva metri. Courtois, aflat în zi mare, a prins șutul lui Coutinho (19) din afara careului, iar apoi a respins mingea expediată de Marcelo (26).

Echipa antrenată de spaniolul Roberto Martinez a reușit să dea și a doua lovitură sud-americanilor (31), la capătul unui contraatac purtat de Lukaku, De Bruyne marcând cu un șut de la 18 metri la colțul lung.

Brazilienii au reluat asediul, dar ineficientul Gabriel Jesus (36) a trimis cu capul pe lângă poartă, iar Courtois s-a mai remarcat încă o dată, la șutul trimis de Coutinho la colțul lung (37).

Belgienii, deși au cedat deliberat posesia, nu au renunțat la raidurile periculoase, portarul Alisson fiind nevoit să respingă de sub transversală (41) lovitura liberă a lui De Bruyne, iar la cornerul care a urmat Kompany a reluat cu călcâiul, dar Alisson a reținut (42).

Repriza secundă s-a desfășurat după același scenariu, dar Firmino nu a ajuns la mingea trimisă în fața porții de Marcelo (51), iar Paulinho a fost blocat de Courtois (55). Brazilienii au cerut penalty la un duel între Kompany și Gabriel Jesus (56), dar arbitrul Mazic nu a dictat nimic după ce s-a consultat cu arbitrii video.

Eden Hazard (62), pe contraatac, putea să încheie conturile, dar a șutat pe lângă poartă.

Douglas Costa (62, 71) l-a pus la încercare în două rânduri pe Courtois, dar acesta a fost la post de fiecare dată. Portarul lui Chelsea s-a evidențiat și în min. 75, la șutul aceluiași Douglas Costa, însă Neymar a fost blocat în momentul reluării.

Brazilia a reușit să reducă din diferență în min. 76, când noul intrat Renato Augusto a reluat cu capul în plasă la centrarea lui Coutinho.

Echipa ''auriverde'' a mai avut ocazii notabile până la final, dar Firmino (78) a tras din întoarcere, razant cu vinclul, Renato Augusto (81), găsit central de Coutinho, a irosit o mare șansă, șutând pe lângă poartă, Coutinho (84) a trimis greșit mingea întoarsă de Neymar, iar șutul lui Neymar (90+4), din marginea careului, a fost deturnat de Courtois în corner.

Neymar a cerut și el un penalty, după ce a fost împins ușor de Meunier la un duel aerian.

Cele 26 de șuturi ale Braziliei (9 pe poartă) au fost insuficiente măcar pentru a egala și Belgia va juca a doua sa semifinală de Cupă Mondială din istorie, după cea din 1986.

Brazilia, care a încheiat ediția trecută pe locul 4, după 1-7 cu Germania în semifinale și 0-3 cu Olanda în finala mică, se oprește de data aceasta în sferturi.

Brazilia nu pierduse niciunul din ultimele sale 16 meciuri oficiale, în timp ce Belgia a ajuns la 23 de partide consecutive fără eșec.

Eliminarea Braziliei mai înseamnă un lucru, acela că în careul de ași se vor afla anul acesta doar echipe europene, Belgia, Franța, Rusia/Croația, Suedia/Anglia.

În semifinala cu Franța, Belgia nu va putea conta pe Thomas Meunier, jucătorul echipei PSG fiind suspendat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău