Fotbal: Cluburile Fenerbahce și Galatasaray se mobilizează pentru ajutorarea celor afectați de cutremurul din sudul Turciei

  • 06 Februarie 2023 19:00
Fotbal: Cluburile Fenerbahce și Galatasaray se mobilizează pentru ajutorarea celor afectați de cutremurul din sudul Turciei

Două dintre cluburile fanion ale Turciei, Fenerbahce și Galatasaray, au anunțat, pe rețelele de socializare, că se mobilizează pentru ajutorarea victimelor cutremurelor care au lovit sudul țării, scrie Agerpres.

„Suntem trup și suflet alături de țara noastră. Clubul se pregătește să demareze acțiuni concrete pentru a veni în sprijinul tuturor celor care au nevoie. Formăm cea mai numeroasă organizație a societății civile din Turcia, vom face toți pașii necesari în fața acestei tragedii care a lovit țara", se arată într-un comunicat al clubului Fenerbahce.

La rândul său, Galatasaray a publicat o listă cu articolele necesare pentru victimele cutremurului, făcând apel la donații, toate produsele urmând să se strângă pe stadionul Ali Sami Yen. Se solicită cu precădere saci de dormit, cuverturi termice și produse alimentare pentru copii.

Puternicul seism cu magnitudinea 7,8 care a lovit luni dimineață Turcia și Siria s-a soldat, potrivit ultimelor bilanțuri anunțate, cu mii de morți, dintre care peste 1.100 de decese în Turcia și aproape 800 în Siria, precum și cu mii de răniți în fiecare dintre cele două țări. Cutremurul a avut epicentrul în provincia Kahramanmaraș și a zguduit sudul Turciei și nordul Siriei în timpul nopții, la ora locală 04:17 (01:17 GMT). Cutremurul din timpul nopții a fost urmat de un nou seism puternic, cu magnitudinea 7,7, în aceeași regiune, în jurul orei 10:25 GMT. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău