Fotbal | Christian Eriksen nu mai este jucătorul lui Inter Milano (oficial)

  • 17 Decembrie 2021 19:14
Fotbal | Christian Eriksen nu mai este jucătorul lui Inter Milano (oficial)

Fotbalistul danez Christian Eriksen, care a suferit un stop cardiac în timpul EURO 2020, și-a reziliat contractul cu Inter Milano, a anunțat vineri campioana Italiei într-un comunicat, scrie Agerpres.

"FC Internazionale Milano anunță că a ajuns la un acord pentru rezilierea amiabilă a contractului lui Christian Eriksen. Clubul și întreaga familie nerazzurra îl îmbrățișează pe jucător și îi urează mult succes în viitor. Chiar dacă astăzi drumurile lui Inter și ale lui Christian se despart, va rămâne o legătură puternică și indisolubilă. Cele mai frumoase momente, golurile și victoriile, îmbrățișarea suporterilor lângă San Siro la sărbătorirea titlului de campioană: totul va rămâne pentru totdeauna în istoria nerazzurrilor", a afirmat Inter într-un comunicat.

Eriksen (29 ani) s-a prăbușit pe teren în timpul meciului Danemarca - Finlanda, care a avut loc pe 12 iunie la Copenhaga, la EURO 20202. Mijlocașul, care a rămas inconștient timp de minute lungi, a fost resuscitat pe gazon, cu ajutorul unui defibrilator, înainte de a fi transportat la spital.

Danezul era legat prin contract de Inter Milano până în 2024, însă nu mai poate evolua în campionatul Italiei, după ce i-a fost implantat un defibrilator cardiac în urma incidentului din această vară.

Chiar dacă nu mai poate evolua în Italia, Christian Eriksen ar putea continua să joace în alte campionate din Europa, ca Eredivisie, unde fundașul olandez Daley Blind evoluează pentru Ajax Amsterdam cu un starter cardiac implantat.

Fotbalistul danez a mai jucat în Olanda, la Ajax, între 2010 și 2013, înainte de se transfera în Anglia, la Tottenham Hotspur, de unde a ajuns apoi la Inter Milano, în 2020.

Presa internațională menționează posibilitatea ca mijlocașul să evolueze la echipa daneză Odense BK, unde a reluat antrenamentele în urmă cu câteva săptămâni. Eriksen a jucat la nivel de juniori pentru Odense BK.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău