Fotbal: Chelsea a câștigat pentru a doua oară Liga Campionilor, după 1-0 cu Manchester City

  • 30 Mai 2021 10:35
Fotbal: Chelsea a câștigat pentru a doua oară Liga Campionilor, după 1-0 cu Manchester City

Chelsea a cucerit al doilea său trofeu al Ligii Campionilor la fotbal, sâmbătă seara, după ce a învins-o în finală pe Manchester City cu scorul de 1-0 (1-0), pe Estadio do Dragao din Porto.

Londonezii, campioni în 2012, s-au impus în Portugalia prin golul marcat de germanul Kai Havertz (42).

Manchester City, la prima sa finală în Champions League, a controlat repriza secundă, dar nu a reușit să își creeze ocazii de gol, Chelsea având o defensivă inexpugnabilă.

City a avut prima sa oportunitate în min. 8, când Sterling a fost blocat de James și Mendy. Chelsea a replicat prin câteva acțiuni tăioase, iar Werner a ratat în trei situații. În min. 10 a luftat din 7 metri, apoi a tras slab din poziție centrală (14), iar un minut mai târziu a șutat în plasa laterală.

Rudiger a avut o intervenție salvatoare în min. 28, când a blocat un șut al lui Foden.

Chelsea a marcat golul care a făcut diferența în min. 42, când Chilwell l-a găsit foarte bine pe Havertz, cu o pasă de 40 de metri, iar germanul a înscris după ce a trecut de portarul Ederson.

În partea secundă, Azpilicueta (68) a avut o intervenție providențială la centrarea lui Mahrez. Mahrez a avut și ultima șansă a meciului, cu un demivoleu din marginea careului, dar balonul a trecut agonizant puțin peste poartă.

Chelsea putea tranșa meciul mai devreme, dar Pulisic a ratat în min. 73 din poziție excelentă.

Germanul Thomas Tuchel a cucerit trofeul Ligii Campionilor la a doua sa finală consecutivă, după ce anul trecut a pierdut finala cu Paris Saint-Germain. Tuchel este al treilea antrenor german la rând care ia trofeul, după Jurgen Klopp (Liverpool) și Hansi Flick (Bayern Munchen).

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău