Fotbal | Chelsea a anunțat suspendarea proiectului său de a construi un stadion

  • 01 Iunie 2018 14:41
Fotbal | Chelsea a anunțat suspendarea proiectului său de a construi un stadion

Clubul englez de fotbal Chelsea a anunțat joi suspendarea proiectului său de a construi un stadion de 60.000 de locuri, din cauza unui "climat nefavorabil investiției", relatează presa internațională.

"Chelsea Football Club anunță astăzi că a suspendat noul său proiect de stadion. Nu vor exista alte activități de concepție și planificare", a scris gruparea londoneză pe site-ul său.

"Clubul nu a fixat un termen pentru reexaminarea deciziei sale", a indicat recenta câștigătoare a Cupei Angliei.

După ce nu a reușit să construiască un stadion nou pe un alt sit, Chelsea intenționa să reconstruiască arena sa, Stamford Bridge, în 2021.

Clubul primise aprobarea autorităților locale și au fost prevăzute compensații pentru proprietarii din zonă, care ar fi fost afectați de construirea noii incinte.

Un conflict cu o familie care locuiește într-o casă din preajma stadionului a făcut ca proiectul să aibă întârzieri importante, iar costul noii incinte a crescut la circa un miliard de lire sterline.

Clubul este proprietatea miliardarului rus Roman Abramovici, care așteaptă în continuare prelungirea vizei sale pentru Marea Britanie, după ce viza sa precedentă a expirat.

Problemele lui Abramovici cu viza vin în contextul tensiunilor diplomatice în creștere între Londra și Moscova, după otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal la Salisbury.

După cum s-a anunțat, Abramovici a sosit luni în Israel și a obținut naționalitate israeliană.

Chelsea se confrunta cu incertitudinea legată de stadionul pe care ar fi urmat să joace în perioada în care Stamford Bridge ar fi fost reconstruit.

Capacitatea Stamford Bridge (41.631 de locuri) este departe de cea a Emirates Stadium a lui Arsenal (59.867), în acest moment cel mai mare stadion al unui club londonez. Când va fi gata, noul stadion al lui Tottenham Hotspur va putea primi aproximativ același număr de spectatori. West Ham United încearcă să obțină dreptul de a utiliza cele 66.000 de locuri ale London Stadium. "Ciocănarii" au deocamdată autorizație pentru doar 57.000 de spectatori.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău