Fotbal: Bundesliga a lansat apelul de oferte pentru drepturile TV ale perioadei 2021-2025

  • 08 Iunie 2020 19:30
Fotbal: Bundesliga a lansat apelul de oferte pentru drepturile TV ale perioadei 2021-2025

Liga germană de fotbal (DFL) a lansat luni apelul de oferte pentru atribuirea drepturilor de televizare aferente perioadei 2021-2025, vitale pentru cluburile profesioniste, dar fără certitudini cu privire la impactul crizei coronavirusului, informează AFP, preluat de Agerpres.

Rezultatele acestor licitații, care acoperă cinci sezoane, începând cu 2020-2021 și până în 2024-2025, urmează să fie făcute publice pe 22 iunie, după informarea celor 36 de cluburi interesate, din primele două divizii.

În prezent, cluburile din Bundesliga împart suma de 1,2 miliarde euro pe an pentru drepturile de televizare pe teritoriul Germaniei, plus câteva sute de milioane venite din străinătate.

Importanța vitală a acestor drepturi a fost pusă de evidență de criza coronavirusului, recuperarea acestor sume fiind motivul principal pentru care DFL a depus toate eforturile pentru a obține din partea puterii politice dreptul de a relua sezonul. Campionatul german a fost reluat pe 16 mai și urmează să se încheie luna aceasta.

În lipsa informațiilor precise despre starea companiilor în cauză, experții sunt împărțiți cu privire la consecințele crizei. Unii consideră că prețurile ar putea să scadă, deoarece marile trusturi mass-media au fost puternic afectate în această perioadă, în timp ce alții, dimpotrivă, anticipează intrarea în luptă a conglomeratului american Amazon - care a profitat de criză - ceea ce ar putea determina creșterea valorii drepturilor de televizare.

Pe lângă ofertanții obișnuiți, precum Sky, DAZN sau Telekom, presa germană include printre posibilii candidați companii precum Netflix, Apple sau Disney.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău