FOTBAL | Barcelona a câștigat titlul în Spania

  • 28 Aprilie 2019 10:48
FOTBAL | Barcelona a câștigat titlul în Spania

FC Barcelona a câștigat meciul din runda 35, contra lui Levante, scor 1-0, asigurându-și astfel al 26-lea titlu din istorie în La Liga. Unicul gol al partidei a fost înscris de Lionel Messi, cel care a mai doborât un record special.

Introdus imediat după pauză, în locul lui Coutinho, Messi a punctat în minutul 62 împotriva lui Levante, aducând matematic titlul pe Camp Nou și stabilind și un record personal. Este al zecelea campionat câștigat de argentinian alături de Barcelona, devenind astfel jucătorul cu cele mai multe astfel de trofee din istoria Barcelonei. Decarul l-a depășit pe fostul său coleg, Andres Iniesta (9), și i-a lăsat în urmă pe Xavi, Sergio Busquets și Gerard Pique, toți cu câte opt titluri.

La nivel de club, FC Barcelona obține titlul cu numărul 26 din istorie și al optulea din ultimele 11 ediții din La Liga. Acum, catalanii își doresc și mai mult pentru sezonul actual și anunță că vor să triumfle și în Liga Campionilor și Cupa Spaniei, prin vocea președintelui Josep Bartomeu: "Campionatul s-a terminat azi. Am celebrat destul de liniștit pentru că o nouă provocare ne așteaptă miercuri. Obiectivul este câștigarea triplei, ca în fiecare an, dar va fi foarte complicat", a declarat Bartomeu, potrivit Marca.

În campionat, locul secund are șanse foarte mari să îi aparțină lui Atletico Madrid, care are un avantaj de nouă puncte față de Real Madrid, care are un meci mai puțin disputat. Barcelona mai are trei jocuri în La Liga, cu Celta Vigo, Getafe și Eibar, însă miza reală din finalul acestui sezon este reprezentată de jocurile din Champions League. În semifinale, echipa lui Ernesto Valverde o va înfrunta pe Liverpool, pe 1 și 7 mai.

Finala Cupei Spaniei este programată pe 25 mai, contra Valenciei, pe Estadio Benito Villamarin, din Sevilla, amintește MEDIAFAX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău