Fotbal | Banca JP Morgan susține că ''a evaluat greșit'' impactul proiectului Super Ligii

  • 23 Aprilie 2021 12:48
Fotbal | Banca JP Morgan susține că ''a evaluat greșit'' impactul proiectului Super Ligii

Grupul bancar american JPMorgan a recunoscut, vineri, că "a evaluat greșit" proiectul Super Ligii europene de fotbal, pe care intenționa să o finanțeze, dar care s-a transformat rapid în fiasco, informează AFP.

"Noi am evaluat evident greșit cum va fi percepută această operațiune de lumea fotbalului în sensul larg și impactul pe care îl va avea în viitor. Noi tragem astfel învățămintele", a declarat un purtător de cuvânt al JPMorgan.

JP Morgan anunțase luni că va finanța noua Super Ligă, anunțată duminica trecută de 12 dintre cele mai mari cluburi de fotbal din Europa.

Un purtător de cuvânt de la JP Morgan confirmase într-un email implicarea grupului american în noua ligă, propusă ca un rival la Liga Campionilor.

Grupul calificat "Big 6" în campionatul englez - Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham și Arsenal -, asociat cu trei echipe spaniole și trei italiene, au constituit grupul celor 12 care au elaborat proiectul Super Ligii.

Din 12 membri fondatori ai Super Ligii, au mai rămas doi, după ce cele șase cluburi de top din campionatul de fotbal al Angliei și-au anunțat retragerea din acest proiect, în cursul serii de marți, iar miercuri au urmat Atletico Madrid, Inter Milano, AC Milan și Juventus Torino.

Ultimele angajate în Super Ligă sunt două cluburi din Spania, Real Madrid și FC Barcelona.

Sursa: AGERPRES 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău