Fotbal: Antrenorul Zinedine Zidane se desparte de Real Madrid (oficial)

  • 27 Mai 2021 14:18
Fotbal: Antrenorul Zinedine Zidane se desparte de Real Madrid (oficial)

Clubul spaniol de fotbal Real Madrid a anunțat, joi, despărțirea de antrenorul francez Zinedine Zidane, după un al doilea mandat, mai puțin strălucitor decât primul, transmit agențiile internaționale de presă, citate de Agerpres.

''Real Madrid anunță că Zinedine Zidane a decis să pună capăt mandatului său actual de antrenor la clubul nostru'', se arată în comunicatul grupării din capitala Spaniei, care a confirmat informațiile presei locale.

Clubul, care a indicat că ''respectă decizia'' fostului internațional francez, a subliniat că ''Zidane este una dintre marile legende ale lui Real Madrid, iar moștenirea sa merge dincolo de ceea ce a fost el ca antrenor și jucător la acest club''.

''Real Madrid va fi mereu casa sa'', a subliniat clubul madrilen.

După ce a pus capăt carierei de jucător în 2006, și s-a despărțit apoi ca antrenor de Real în mai 2018, la cinci zile după ce reușise să câștige al treilea trofeu în Liga Campionilor, Zidane o părăsește pe Real pentru a treia oară, cu un bilanț mai slab decât în primul său mandat, și fără vreun trofeu cucerit în acest ultim sezon.

Madrilenii au ajuns până în semifinale în Liga Campionilor, fiind eliminați de Chelsea, iar în La Liga au păstrat șansele la titlu până în ultima etapă, când rivala Atletico s-a încoronat campioană.

Bilanțul lui Zidane la Real cuprinde, în două mandate, două titluri de campion al Spaniei, trei trofee ale Ligii Campionilor, dar și două Supercupe ale Spaniei, două Supercupe europene și două Cupe Mondiale ale cluburilor. Zizou mai avea contract cu Realul până în iunie 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău