Fotbal | 19 goluri au fost marcate în prima etapă a „Cupei Federației”

  • 17 Februarie 2020 15:37
Fotbal | 19 goluri au fost marcate în prima etapă a „Cupei Federației”

19 goluri au fost înscrise în etapa inaugurală a primei ediții a turneului „Cupa Federației” la fotbal, desfășurată sâmbătă și duminică, relatează MOLDPRES.

Iată rezultatele înregistrate: Petrocub Hâncești – Zimbru Chișinău 3-0, Sheriff Tiraspol – FC Florești 2-2, Milsami Orhei – Speranța Nisporeni 2-4, Sfântul Gheorghe Suruceni – Dacia-Buiucani Chișinău 2-1, Dinamo-Auto Tiraspol – Codru Lozova 3-0.

„Am decis să desfășurăm acest turneu pentru a oferi echipelor o mai bună pregătire de campionat, care va demara în martie”, a declarat pentru mass-media secretarul general al federației Moldovenești de Fotbal (FMF), Nicolae Cebotari. 

În primele cinci meciuri arbitrii au arătat 17 cartonașe galbene. Cea mai indisciplinată echipă a fost Zimbru – 4 cartonașe galbene. Arbitrii au dictat două penaltiuri, Valeriu Gaiu (Sheriff) și Andrii Yakovlev (Speranța) au înscris de la punctul cu var. Cele mai multe cartonașe galbene într-un meci – 5, au fost acordate de arbitrul Igor Boșca din Chișinău, la meciul Sfântul Gheorghe – Dacia Buiucani. La cele cinci meciuri jucate au fost prezenți în tribunele stadioanelor 700 de spectatori, în medie – câte 140 de spectatori pe meci. Cei mai mulți spectatori (câte 200) au venit la meciurile Petrocub-Hâncești – Zimbru și Sheriff – FC Florești.

Competiția este rezervată exclusiv cluburilor din Divizia Națională. Formațiile sunt împărțite în două grupe, a câte cinci în fiecare. În fiecare etapă, echipele din ambele grupe care au liber, vor juca un meci direct, iar rezultatul va fi inclus în clasament. Câștigătoarele grupelor vor juca finala pe 6 martie. În aceeași zi va deveni cunoscut și clasamentul final al turneului. Fondul de premiere al competiției este de 30.000 de euro. FMF intenționează să organizeze acest turneu cu regularitate, iar în viitor, posibil, să-l transforme în unul internațional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău