Fostul soldat belgian care l-a amenințat pe virusologul de top al țării apoi a dispărut înarmat pare să se fi sinucis

  • 21 Iunie 2021 13:15
Fostul soldat belgian care l-a amenințat pe virusologul de top al țării apoi a dispărut înarmat pare să se fi sinucis

Un extremist căutat de o lună de poliția belgiană, după ce l-a amenințat pe virusologul de top al țării, pare să se fi sinucis, au anunțat autorițile duminică, citate de CNN, potrivit Digi24.ro.

Jurgen Conings, un fost soldat, a dispărut în data de 17 mai, având asupra lui mai multe arme.

Un cadavru, care i-ar aparține lui Conings, a fost găsit duminică într-o zonă împădurită din orașul Dislen-Stokem, în provincia Limburg. Potrivit procurorilor belgieni, primele informații arată că extremistul s-a sinucis cu o armă de foc.

"Trupul neînsuflețit al unui bărbat a fost găsit duminică în pădurea Dilsen-Stockem", anunță un comunicat al procuraturii belgiene, care adaugă că, potrivit primelor informații, pare să fie vorba de o sinucidere cu o armă de foc, deși încă nu există o confirmare din partea medicului legist.

Jurgen Conings, un fost soldat în vârstă de 46 de ani, a amenințat mai multe persoane în ultimele luni, inclusiv pe Marc Van Ranst, virusologul care a jucat un rol-cheie în lupta Belgiei împotriva coronavirusului. Pe 17 mai, poliția a lansat o operațiune de căutare după ce Conings a dispărut, având asupra lui mai multe arme de foc. El a lăsat în urmă o scrisoare în care spunea că va face un lucru "care va schimba societatea pentru totdeauna". Mașina lui a fost găsită câteva zile mai târziu în apropierea parcului național Hoge Kempen din provincia Limburg. "În autovehicul, poliția a găsit patru lansatoare de rachete anti-tancuri și muniție", a anunțat un procuror federal, care spunea că Conings ar fi înarmat și cu o mitralieră.

Marc Van Ranst a declarat pentru CNN în luna mai că Jurgen Conings l-a amenințat pe rețelele de socializare, însă că avea parte zilnic de un astfel de incident.

Van Ranst și alți medici belgieni s-au aflat sub protecția poliției din iulie 2020, când au început să primească amenințări din partea extremiștilor de dreapta, care erau nemulțumiți de restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Van Ranst a fost transportat într-o locație secretă luna trecută, după dispariția lui Conings. Duminică, medicul belgian a scris pe Twitter că gândurile lui "sunt alături de rudele și copiii lui Jurgen Conings. Pentru ei este foarte greu, pentru că pierd un tată, un membru al familiei sau un prieten".

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău