Fostul selecționer al naționalei de fotbal, Igor Dobrovolschi, solicită să-i fie acordată cetățenia moldovenească

  • 16 August 2019 10:19
Fostul selecționer al naționalei de fotbal, Igor Dobrovolschi, solicită să-i fie acordată cetățenia moldovenească

Fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a Republicii Moldova, Igor Dobrovolschi solicită să-i fie acordată cetățenia moldovenească.

Subiectul a fost discutat joi, 15 august, în cadrul unei întrevederi a renumitului fotbalist și antrenor cu președintele Igor Dodon.

”Având în vedere rolul pe care îl are Igor Dobrovolschi în fundamentarea fotbalului moldovenesc și rezultatele înregistrate de naționala noastră, Igor Dodon a manifestat deschidere pentru soluționarea acestei solicitări, în conformitate cu legislația Rep. Moldova”, potrivit unui comunicat al Președinției.

În cadrul dialogului, interlocutorii au abordat mai multe aspecte ale dezvoltării sportului moldovenesc de performanță, precum și promovarea modului sănătos de viață în rândul cetățenilor, se mai arată în comunicat.

Amintim că Igor Dobrovolschi s-a aflat de două ori la timona echipei naționale de fotbal în calitate de antrenor, în perioada anilor 2007-2009 și 2016-2018.

În primul său mandat, naționala Moldovei a ocupat cel mai bun loc în clasamentul FIFA din istoria sa – poziția 37 în aprilie 2008. În prezent, naționala noastră se situează pe locul 171 în lume.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău