Fostul șef al Serviciului Vamal, Igor Talmazan, va fi noul secretar general al Parlamentului R. Moldova

  • 20 Iunie 18:20
Fostul șef al Serviciului Vamal, Igor Talmazan, va fi noul secretar general al Parlamentului R. Moldova

Fostul șef al Serviciului Vamal, Igor Talmazan, urmează să fie numit secretar general al Parlamentului. Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a avizat candidatura acestuia, transmite IPN.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, secretarul general al legislativului se numește în funcție de către președintele Parlamentului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent și cu avizul Comisiei juridice, numiri și imunități. Secretarul general este asistat de adjuncții săi, cărora le poate delega o parte din atribuțiile sale.

După avizul Comisiei, candidatura urmează să fie propusă pentru discuții în cadrul Biroului Permanent și emiterea actului administrativ de numire în funcție.

Igor Talmazan a deținut funcția de director al Serviciului Vamal în perioada septembrie 2021 - noiembrie 2022. A fost numit din nou în funcție în februarie 2023, însă în aprilie 2024 și-a prezentat demisia de onoare după ce la Postul Vamal Aeroport au fost documentați șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:88 %
Vint:5,66 m/s
Sun
18
Mon
17
Tue
16
Wed
16
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău