Fostul șef al Poliției de Frontieră, pus sub învinuire în dosarul atacului de la Aeroportul Internațional Chișinău din 2023

  • 18 Martie 16:35
Fostul șef al Poliției de Frontieră, pus sub învinuire în dosarul atacului de la Aeroportul Internațional Chișinău din 2023

Fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost pus sub învinuire în dosarul penal privind atacul de la Aeroportul Internațional Chișinău din 30 iunie 2023, în care și-au pierdut viața două persoane. Informația a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a Procuraturiii Generale, Violina Moraru.

În cadrul urmăririi penale pornite în temeiul bănuielii rezonabile de comiterea infracțiunii de neglijență în serviciu au fost audiați martori, au fost ridicate documente ce au importanță pentru cauza penală. La 6 martie, 2024 bănuitului i-a fost înaintată învinuirea, comiterea infracțiunii imputate. În impediment de finalizare a urmăririi penale constă în admiterea la 20 decembrie 2023, de către judecătorul de instrucție a cererii avocatului învinuitului de ridicare a excepției de neconstituționalitatea a unei prevederi legale, fapt care împiedică momentan adoptarea unui decizii pe cauză”, a declarat Violina Moraru pentru Moldova1.

Amintim că, șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, și-a dat demisia în luna noiembrie 2023, după cel de-al doilea caz de rezonanță produs în zona de frontieră a Republicii Moldova, când un cetățean al Republicii Azerbaidjan a părăsit ilegal în toamna anului trecut, teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău.

Pe 30 iunie, un polițist de frontieră și un ofițer al serviciului de securitate aeroportuară au fost împușcați mortal de un cetățean al Tadjikistanului, căruia i-a fost interzisă intrarea în R. Moldova. În urma atacului armat de pe Aeroport, pe numele lui Rosian Vasiloi a fost deschis un dosar penal pentru neglijență în serviciu. Contactat telefonic, Rosian Vasiloi nu a răspuns apelurilor noastre pentru a comenta decizia Procuraturii Generale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău