Fostul șef al Asociației „Lăstăraș”, reținut de CNA, deține 8 apartamente, 10 automobile, arme și afaceri

  • 26 Octombrie 2018 10:34
Fostul șef al Asociației „Lăstăraș”, reținut de CNA, deține 8 apartamente, 10 automobile, arme și afaceri

Fostul șef al asociației „Lăstăraș”, Dorian Bogașevschi, a fost reținut, ieri, de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA).

Bărbatul este bănuit că ar fi folosit în interes personal sume enorme de bani colectate de la părinții copiilor care frecventau grădinița 199 "Lăstăraș" din capitală. Astfel, părinții ar fi achitat lunar câte 1.200-1.400 de lei pentru ca să fie predate în grădiniță lecții de limbi străine, informatică, arte plastice sau coregrafie, iar în fondul Asociației ajungea lunar suma de 600.000 de lei. 

CNA și procutorii anticorupție au efectuat percheziții la mai multe proprietăți și bunuri care aparțin fostului șef ala asociației și familiei lui, cum ar fi opt apartamente, 10 autoturisme de model Mercedes, Jaguar, BMW, Pontiac, Audi, Fiat, o bază de odihnă la Vadul lui Vodă, o școală privată și alte afaceri. De asemenea, bărbatul deține mai multe arme. 

„În cadrul acțiunilor de urmărire penală, peste jumătate de milion de lei, în diferită valută,  au fost ridicați de la domiciliul bănuitului - bani proveniența cărora urmează să fie stabilită”, se menționează în comunicatul CNA. 

Investigațiile în această cauză continuă. CNA solicită persoanelor care au informații relevante pentru cauză sau care au avut de suferit de pe urma acțiunilor bănuitului, să se adreseze la Centrul Național Anticorupție. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău