Fostul șef adjunct al Serviciului de combatere a spălării banilor a murit în urma traumatismelor suferite într-un accident rutier

  • 12 Ianuarie 15:40
Fostul șef adjunct al Serviciului de combatere a spălării banilor a murit în urma traumatismelor suferite într-un accident rutier

Fostul șef adjunct al Serviciului de combatere a spălării banilor, Mihail Gofman, a murit în urma traumatismelor suferite într-un accident rutier de la sfârșitul lunii decembrie, în Chișinău. După cum relatează "INFOTAG", această informație a fost confirmată mai multor medii de informare de soția sa, Ludmila.

Potrivit ei, accidentul rutier a fost o întâmplare tragică, iar șoferul care i-a tamponat soțul cu mașina n-a avut intenții premeditate.

Presa scrie că Gofman și soția sa reveneau de la o petrecere. La volanul mașinii cu care se deplasau se afla soția. Bărbatul a decis să coboare din mașină și a început să traverseze drumul într-un loc nepermis. El era în stare de ebrietate, a căzut și a fost lovit de o mașină. Gofman a fost internat cu multiple traumatisme, medicii au luptat pentru viața lui, dar nu l-au putut salva.

Gofman a fost demis din funcția de conducere de la Centrul național anticorupție (CNA) în 2014, în perioada în care se fura "miliardul" din sistemul bancar moldovenesc. În 2016, el a plecat în Statele Unite, acuzând structurile juridice că sunt pasive în cazul falimentului Băncii de economii. Afirmase atunci că atacurile asupra sistemului bancar ar fi început încă din 2012, când mai multe grupuri au început să lupte pentru controlul asupra Băncii de economii și au continuat să o jefuiască, având ca scop final să retragă bani din sistemul bancar.

În 2018, el a avertizat că "furtul secolului" nu a fost complet și că un grup oligarhic încearcă să legalizeze banii furați. De asemenea, el a făcut dezvăluiri despre faptul că Vlad Plahotniuc, Vlad Filat, Ilan Șor și Veaceslav Platon ar fi știut despre frauda bancară iminentă. Potrivit lui Gofman, organizatorul schemei de retragere a banilor a fost Vladimir Iaralov, care făcea parte din anturajul lui Plahotniuc.

După schimbarea puterii în 2019, Gofman a revenit în R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău