Fostul secretar al Apărării din mandatul lui Trump: Asistăm la consecințele a trei ani fără o conducere matură

  • 04 Iunie 2020 08:32
Fostul secretar al Apărării din mandatul lui Trump: Asistăm la consecințele a trei ani fără o conducere matură

Jim Mattis, fost secretar al Apărării în prima perioadă a mandatului lui Donald Trump, a lansat un atac dur la adresa președintelui american și l-a acuzat că încearcă să-i dividă pe americani prin crearea unui „conflict fals” între societatea civilă și armată, scrie Digi24.ro

„Am urmărit evenimentele din această săptămână furios și îngrozit”, a scris Jim Mattis, care până acum a evitat să aibă declarații publice.

Criticile fostului secretar al Apărării sunt cu atât mai remarcabile cu cât acesta a stat departe de lumina reflectoarelor de la retragerea sa din funcție în decembrie 2018.

După ce a plecat în semn de protest față de politicile lui Trump în Siria, Mattis a refuzat să vorbească despre liderul de la Casa Albă, spunând că, pentru liniștea națională, nu o va face atâta timp cât fostul său șef este în continuare în funcție.

Dar protestele izbucnite în SUA după moartea lui George Floyd și mai ales reacția administrației de la Casa Albă, l-au determinat să iasă cu o poziție publică, relatează Mediafax.

În mesajul său, Mattis scrie că nu și-a imaginat vreodată că trupelor armate li se va „ordona, în orice circumstanță, să încalce drepturile constituționale ale concetățenilor - cu atât mai puțin pentru o fotografie bizară a comandantului ales al Armatei”.

„Donald Trump este primul președinte din viața mea care nu încearcă să unească poporul american - nici măcar nu se preface că încearcă. În schimb, el încearcă să ne dividă. Vedem care sunt consecințele a trei ani de efort deliberat în această direcție. Asistăm la consecințele a trei ani fără o conducere matură”, a scris Mattis în mesajul său publicat de The Atlantic.

Mattis a spus despre protestatari că nu trebuie să se lase distrași de un număr mic de infractori și a spus că ceea ce cer ei „Toată lumea este egală în fața legii” este o solicitare justificată.

„Protestele sunt definite de zeci de mii de oameni care au conștiință, care insistă să trăim la nivelul valorilor noastre - valorile noastre ca oameni și valorile noastre ca națiune”, a mai scris Mattis.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău