Fostul Procuror General al României, Augustin Lazăr, a susținut o lecție publică la Academia Ștefan cel Mare

  • 07 Decembrie 2023 12:12
Fostul Procuror General al României, Augustin Lazăr, a susținut o lecție publică la Academia Ștefan cel Mare

Profesorul, doctorul în drept și ex-Procurorul General al României, Augustin Lazăr și lectorul universitar, Manole Decebal Bogdan, doctor în drept la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, au susținut o lecție publică pentru studenții Academiei Ștefan cel Mare, transmite MOLDPRES.

În cadrul evenimentului, profesorul Augustin Lazăr a abordat subiectul „Structuri judiciare și instrumente juridice de apărare a patrimoniului cultural”, oferind o perspectivă amplă asupra importanței protejării moștenirii culturale. Studenților le-a fost prezentat un film documentar care dezvăluie povestea furtului brățărilor de aur dacice, vechi de aproape 2000 de ani, punând accentul pe investigația care a durat mai bine de zece ani și fiind desfășurată pe două continente: Europa și America de Nord. Investigația a fost coordonată de Augustin Lazăr, pe atunci, procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, Alba Iulia.

În paralel, Manole Decebal Bogdan a adus în discuție provocările moderne ale utilizării tehnologiilor digitale la scară largă. În prezentarea sa, intitulată „Potențialele riscuri asupra societății, economiei și administrației prin utilizarea la scară largă a tehnologiilor digitale”, lectorul universitar a analizat implicațiile profunde ale avansului tehnologic asupra diverselor aspecte ale vieții contemporane, evidențiind atât avantajele, cât și riscurile asociate.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate pentru studenți de a analiza teme de actualitate din domeniul juridic și tehnologic, sub îndrumarea celor doi experți recunoscuți în domeniu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău