Fostul primar de Sadova și soția sa au murit intoxicați cu dioxidul de carbon emanat de vinul aflat în proces de fermentare

  • 16 Septembrie 09:37
Fostul primar de Sadova și soția sa au murit intoxicați cu dioxidul de carbon emanat de vinul aflat în proces de fermentare

Fostul primar al satului Sadova, raionul Călărași, Vladimir Susarenco, și soția sa au fost găsiți fără suflare în beciul gospodăriei. Se presupune că soții s-au intoxicat cu dioxidul de carbon emanat de la vinul aflat în proces de fermentare.

Primăria localității a transmis un mesaj de condoleanțe familiei în numele Consiliului local, al căruia membru era fostul primar. „O tristețe nemărginită ne-a lăsat fără grai pe toți sadovenii, a cutremurat întreaga noastră comunitate, vestea fulgerătoare a plecării la Domnul a familiei Susarenco Vladimir și Maria... Au fost înzestrați de Bunul Dumnezeu cu calități deosebite de oameni de omenie, gospodari, deosebit de harnici, sârguincioși, modești și plini de dragoste către oameni si viață. Au trăit cu demnitate, verticalitate și corectitudine”, se arată în mesajul administrației publice locale.

Și președintele Parlamentului, Igor Grosu, a venit cu un mesaj de condoleanțe. „Cu tristețe am aflat de decesul colegului nostru, Vladimir Susarenco, și a soției sale Maria. Exprim cele mai sincere condoleanțe familiei și tuturor celor care i-au cunoscut. Vladimir a fost un om dedicat muncii sale atât în calitate de primar de Sadova, cât și viceprimar al orașului Călărași, iar la momentul dat – consilier local. Dumnezeu să-i odihnească în pace”, a menționat Igor Grosu, lider al Partidului Acțiune și Solidaritate.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a declarat că la fața locului au intervenit salvatorii, care au recuperat corpurile neînsuflețite. Potrivit versiunii preliminare, soții s-au intoxicat cu dioxid de carbon.

IGSU reiterează recomandările și atenționările cu privire la riscul intoxicării cu dioxid de carbon în procesul de fermentare a vinului. Salvatorii subliniază importanța respectării măsurilor de securitate pentru a evita incidentele care pot pune în pericol sănătatea și viața oamenilor. Specialiștii îndeamnă populația să evite intrarea în încăperile unde are loc procesul de fermentare a vinului, fără a asigura ventilarea prealabilă. Dioxidul de carbon, produs în timpul fermentării, poate reduce nivelul de oxigen din încăpere și cauza intoxicații grave sau chiar deces.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău