Fostul pretor al sectorului Botanica, Oleg Rațoi, restabilit în funcție și demis în aceeași zi

  • 27 Mai 2019 12:23
Fostul pretor al sectorului Botanica, Oleg Rațoi, restabilit în funcție și demis în aceeași zi

Fostul pretor al sectorului Botanica, Oleg Rațoi a fost restabilit în funcție și demis în aceeași zi.

Despre aceasta a anunțat astăzi primarul general interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, după ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău. „Am executat hotărârea instanței de restabilire în funcție a lui Oleg Rățoi și l-am eliberat în aceeași zi. Prima instanță de fond care este executorie ne obligă să achităm salariului pentru perioada în care acesta nu s-a prezentat la serviciu”, a declarat Ruslan Codreanu, precizând că se va adresa Curții de Apel, deoarece legislația obligă autoritatea municipală să meargă până în instanța finală în cazul litigiilor de muncă. 

Primarul general interimar nu a spus clar care este motivul demiterii lui Oleg Rațoi.  „Nu poți să faci business pe oraș”, a afirmat Ruslan Codreanu după ce a fost întrebat de ce Oleg Rațoi a rămas fără funcție.  

Potrivit unei dispoziții semnate de primarul general interimar pe 24 mai curent, unul din articolele în baza căruia a fost demis Oleg Rățoi se referă la „nedepunerea declarației de avere și interese personale sau refuz de a o depune,  în condițiile art. 27 alin. (8) din Legea nr. 132 din 17 iunie 2016 cu privire la Autoritatea Națională de Integritate”. 

Amintim că Ruslan Codreanu anunța în noiembrie 2018 că Oleg Rățoi a decis să plece de la conducerea preturii după „o discuție amicală despre cum merg lucrurile în sectorul Botanica”. Astfel, Rațoi a depus cerere de demisie, însă ulterior s-a adresat instanței în vederea restabilirii în funcție. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău