Fostul președinte ucrainean, Viktor Ianukovici, acuzat oficial de TRĂDARE

  • 28 Noiembrie 2016 18:44
Fostul președinte ucrainean, Viktor Ianukovici, acuzat oficial de TRĂDARE unian.ua

Procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko, i-a adus în mod oficial lui Viktor Ianukovici, fost presedinte al Ucrainei, acuzația de înaltă trădare.

În timpul interogatoriului video la care a fost supus Viktor Ianukovici, aflat în Rusia, procurorul general al Ucrainei i-a citit fosului sef de stat învinuirea oficiala de inalta tradare, scrie paginaderusia.ro.

„Având în vedere faptul că Ianukovici este în afara țării, nu raspunde la citatii și de fapt se ascunde de organele de aplicare a legii din Ucraina, conținutul citatiei în care este citat in calitate de învinuit este dezvalut public, pe cale orală. Citatia a fost trimisa astăzi la toate adresele cunoscute ale lui Viktor Ianukovici, precum și avocatului suspectului. Dosarul este cercetat de procurorul general al Ucrainei „, -. a spus Luțenko.

În citatie, Ianukovici este acuzat ca, pe 1 martie 2014, în calitate de cetățean al Ucrainei, aflat într-o locație secretă de pe teritoriul Federației Ruse, acționând în mod intenționat, prin încălcarea articolelor 1, 2, 65, 68, 132, 133, 134 din Constituția Ucrainei, a comis înaltă trădare.

De asemenea, ”în scopul asistarii Federației Ruse și a reprezentanților săi, în încălcarea integrității teritoriale și a suveranității Ucrainei, în speranța obtinerii de sprijin și protecție din partea reprezentanților guvernului rus pentru prelungirea șederii pe termen lung pe teritoriul acestei țări și pentru a evita răspunderea penală în Ucraina, Ianukovici a încercat sa dea aparenta de legalitate a acțiunii de ocupare de catre forțele armate ale Federației Ruse a peninsulei Crimeea. Realizând ilegalitatea clară a acțiunilor sale, el a compus, semnat și adresat presedintelui rus Vladimir Putin o declarație scrisă cu cererea de a folosi forțele armate ruse pe teritoriul Ucrainei, ceea ce a oferit ajutor unui stat străin în desfășurarea activităților subversive împotriva Ucrainei … „- a declarat procurorul general al Ucrainei.

Viktor Inukovici a fost interogat astazi în Ucraina prin intermediul unei conexiuni video in legatura cu evenimentele de la sfarsitul anului 2013-inceputul anului 2014, de la Kiev (EuroMaidan), care au dus la moartea a circa 100 de civili și ranirea a peste 1.000.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău