Fostul președinte Petro Poroșenko se întoarce în Ucraina, unde este anchetat pentru înaltă trădare

  • 17 Ianuarie 09:30
Fostul președinte Petro Poroșenko se întoarce în Ucraina, unde este anchetat pentru înaltă trădare

Zeci de susținători ai ex-președintelui ucrainean Petro Poroșenko s-au strâns, luni dimineață, la aeroportul "Juliani" din Kiev, unde urmează să aterizeze o aeronavă la bordul căreia se află politicianul, care este anchetat în Ucraina pentru înaltă trădare.

Avionul care îl transportă pe Poroșenko și apropiații săi urmează să aterizeze în jurul orei 9:00. Înainte de a decola de pe aeroportul din Varșovia, fostul președinte Poroșenko a stat de vorbă cu jurnaliștii, inclusiv cu unii din Rusia. Agenția UNIAN amintește că, la sfârșitul anului 2021, Petro Poroșenko a fost înștiințat prin poștă că a fost plasat sub anchetă oficială pentru înaltă trădare. Aflat într-o vizită în străinătate, fostul președinte a înregistrat un mesaj video, în care anunța că se va întoarce în Ucraina în ianuarie. Poroșenko menționa atunci că se află la Varșovia, unde are programate întâlniri cu politicieni polonezi și europeni și preciza că se va întoarce în Ucraina când va avea timp. Biroul de Investigații din Ucraina a comunicat că Petro Poroșenko a ignorat anchetatorii care au încercat să-i înmâneze o citație legată de un dosar în care este suspectat de implicarea într-o schemă ilegală de furnizare de cărbune din teritoriile ocupate și de complicitate la sprijinirea organizațiilor teroriste "Republica Populară Luhansk" și "Republica Populară Donețk".

Pe 6 ianuarie, Tribunalul Districtual Pecersk din Kiev a pus sechestru pe bunurile lui Poroșenko. Avocații lui Poroșenko au declarat recent că Parchetul General și instanța refuză să facă publică o decizie cu privire la măsura reținerii preventive a fostului președinte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,65
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:2,24 m/s
Sat
21
Sun
17
Mon
12
Tue
14
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău