Fostul președinte Jimmy Carter, externat din spital după o intervenție chirurgicală pentru fractură la șold

  • 16 Mai 2019 18:03
Fostul președinte Jimmy Carter, externat din spital după o intervenție chirurgicală pentru fractură la șold

Fostul președinte american Jimmy Carter a fost externat din spital joi și se va recupera la domiciliu după ce a căzut și și-a rupt șoldul luni, în timp ce se pregătea să plece la o vânătoare de curcani sălbatici, a anunțat Centrul Carter, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Într-un comunicat, organizația nonprofit a precizat că Jimmy Carter, în vârstă de 94 de ani, a fost externat din Centrul Medical Phoebe Sumter, din Americus, Georgia, din apropierea locuinței lui Carter din localitatea Plains.

"El va face terapie, în cadrul recuperării sale după operația de instalare a unei proteze la șold. Președintele Carter intenționează să predea la școala de duminică la Biserica baptistă Maranatha în acest weekend", a precizat centrul.

Soția lui Carter, fosta primă doamnă Rosalynn Carter, de 91 de ani, nu s-a simțit bine miercuri și a fost internată peste noapte la spital pentru a fi ținută sub observație și a fi supusă la teste, se mai menționează în comunicatul centrului.

"Ea a părăsit spitalul împreună cu președintele Carter în această dimineață", mai precizează textul citat.

Carter, care a fost guvernator al Georgiei din 1971 până în 1975, a fost președinte al SUA un singur mandat de patru ani, fiind cel de al 39-lea lider al țării. El a fost învins în tentativa de a fi reales în 1980, de republicanul Ronald Reagan.

Carter, care a primit în 2002 Premiul Nobel pentru activitatea sa umanitară, a trăit mai mult după ce a plecat de la Casa Albă decât oricare alt președinte american, notează Reuters.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,03 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău