Fostul președinte interimar al Băncii de Economii, Viorel Bârca, a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul "Fraudă Bancară"

  • 29 Ianuarie 16:41
Fostul președinte interimar al Băncii de Economii, Viorel Bârca, a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au decis ca acesta să fie privat de dreptul de a ocupa funcții în domeniul financiar-bancar, timp de cinci ani.

 Bârcă este învinuit de delapidarea averii străine în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat. OFF: Din contul inculpatului vor mai fi încasate 100 de milioane de dolari și a fost menținut sechestrul pe o parte din bunurile sale, în valoare de aproximativ patru milioane de lei. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, în perioada iulie 2013 – septembrie 2014, când era președinte interimar al Băncii de Economii, Bârca a falsificat șapte ordine de plată efectuate prin sistemul internațional de plăți și a sustras 100 de milioane de dolari. Cauza penală a ajuns pe masa judecătorilor în 2021, iar în tot acest timp, nu și-a recunoscut vinovăția. Bârca are interdicția de a părăsi teritoriul Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,17 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău